Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
16 august 2019

Transcarpatia: Tabăra ucraineană-engleză „Go camp” și-a început activitatea

Transcarpatia: Tabăra ucraineană-engleză „Go camp” și-a început activitatea

Tabăra „Go camp” ucraineano-engleză  și-a luat startul  la Gimnaziul din orașul Beregovo.

Fiecare zi aici începe cu  formule de salut, apoi elevii  fac înviorarea, urmează  micul dejun și activitățile  practice.Tabăra este frecventată de 120 de copii de toate vârstele, ei toți fiind împărțiți în grupuri. Fiecare grup  are un  program aparte, în  cele superioare se discută despre inovații și afaceri, în cele cu vârste mai mici -  vorbesc despre lumea animalelor.

Astăzi tinerii ecologiști au studiat păsările. După o poveste interesantă despre păsări, sarcina practică este de a meșteri  hrănitori speciale. Echipa de băieți  meșterește o  hrănitoare suspendată fără acoperiș, la fetele una  colorată cu sclipici și flori. Elevii din clasele superioare  confesționează pungi eco. A face o astfel de pungă, spun ei, este un prim pas către un mediu curat și un exemplu bun pentru alții.

Astfel de tabere funcționează în patru școli din raionul Beregovo. Potrivit organizatorilor, în acest an Tabăra „Go camp” are un program deosebit. Pe lângă studierea limbii engleze, copiii își își îmbunătățesc cunoștințele vorbite și scrise de limba ucraineană.

Voluntarii ucraineni și vorbitorii nativi de engleză lucrează cu fiecare grup. Unul dintre prticipanți la respectiva tabără este tânărul Ribas din  Kurdistan. El spune că aceste tabere sunt foarte utile pentru copii. Pe lângă studierea limbii engleze, elevii discută subiecte care sunt importante pentru ziua de azi: problemele ecologiei, globalizării și multe altele.

Urmează încă o săptămână fierbinte cu multă distracție la Tabăra ”Go camp” din Transcarpatia.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 278

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți