Cultură
31 decembrie 2021

Tradiții și colinde la Horbova, Ținutul Herța – reportaj BucPress TV Cernăuți

Tradiții și colinde la Horbova, Ținutul Herța – reportaj BucPress TV Cernăuți
31 decembrie 2021

Tradiții și colinde la Horbova, Ținutul Herța – reportaj BucPress TV Cernăuți

În regiunea Cernăuți, de Crăciun, se colindă timp de trei zile. Cete de tineri, îmbrăcaţi în costume populare şi echipaţi cu instrumente muzicale, au vestit, din casă în casă, Naşterea Domnului. În satul Horbova, din ţinutul Herţa, regiunea Cernăuţi, colindătorii au organizat adevărate spectacole, în curţile gospodarilor.

Din cauza pandemiei, în ultimii doi ani, Crăciunul a fost celebrat în Bucovina fără colindători. Aşa că, în acest an, dornici să retrăiască spiritul sărbătorilor de iarnă, atât colindătorii cât şi gazdele s-au pregătit cu tot sufletul. Dis-de-dimineaţă, satul Horbova răsuna de colinde. Nu a fost  ocolită nicio gospodărie.

În localităţile româneşti din Lunca Prutului, în Bucovina, Naşterea Domnului este sărbătorită pe stil nou, timp de trei zile. Copiii sunt cei mai nerăbdători atunci când vine vorba de sosirea Crăciunului.
Nepoţii Valentinei Ilieş sunt stabiliţi de câţiva ani în România, la Cluj-Napoca. Aşa că femeia a filmat colindătorii şi a transmis imaginile copiilor, care duc dorul tradiţiilor strămoşeşti.

BucPress TV Cernăuți a realizat un reportaj din frumosul sat herțean Horbova, comuna Ostrița.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 967


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți