Cultură
01 noiembrie 2021

Toamna bucovineană la grădinița cupceană

Toamna bucovineană la grădinița cupceană
01 noiembrie 2021

Toamna bucovineană la grădinița cupceană

Un eveniment de suflet la grădinița CIE Cupca din regiunea Cernăuți. Este vorba de toamna bucovineană, care, de fapt, atât la școală, cât și la grădiniță, se organizează în fiecare an.

Finele acestui Brumărel de aur a venit le cele trei grupe de copii – mică, mijlocie și mare, cu o zi în care Zâna Toamnei a poposit la propriu și la figurat în mijocul acestui cuibușor al copilăriei.

Educatoarele și dădacele, ajutate de părinți, au pregătit în sala de festivități o frumoasă expoziție dotată cu toate bogățiile acestei toamne: legume, fructe, ciuperci, plante, flori, crenguțe, frunze, aplicații decoratve. Toate acestea au fost transformate prin ingeniozitatea și talentul educatoarelor, dar și al părinților, în ceasornice, corăbioare, potcoave, păsări, animale, poienițe de pădure, grădini doldora de roade etc.


Au urmat concertul prezentat de cele trei grupe. Cei mici au reprezentat ciupercuțele, având costumația respectivă, cei mijlocii - copacii de pădure, iar cei din grupa mare- toamna aurie. În afară de costumația respectivă, au mai prezentat și dansuri, au interpretat cântece, scenete, au răspuns la câteva întrebări simple (grupa mare).

Aducem sincere mulțumiri tuturor celor care au contribuit la buna pregătire și desfășurare a sărbătorii în cauză: educatoare, dădace, lucrători ai gădiniței, părinți... Asemena măsuri educă spiritul responsabilității, al îngeniozității, al dragostei de natură, de frumusețile ei, de anotimpurile ce derulează unul după altul, de pământul natal...

Eleonora SCHIPOR, pedagog-organizatoare la CIE Cupca

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 390


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți