Cultură
Redactor: Marin Gherman
10 noiembrie 2018

Structurile de autoguvernare studențească de la Universitățile din Bălți și Cernăuți ar putea semna un acord de colaborare

Structurile de autoguvernare studențească de la Universitățile din Bălți și Cernăuți ar putea semna un acord de colaborare

În perioada 6-7 noiembrie a.c. echipa Autoguvernării Studenților a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți au efectuat o vizită de studiu la Universitatea Națională „Iurii Fedkovici” din Cernăuți. Studenții bălțeni au avut parte de o întâlnire cu reprezentanții Catedrei de Limba Română și Clasică, care a venit cu mai multe propuneri și idei pentru studenții bălțeni de a participa la evenimentele culturale și conferințele științifice care vor avea loc la Cernăuți și la Bălți în perioada apropiată – informează Agenția BucPress.

În cadrul serii internaționale organizate la Cernăuți în perioada 6-7 noiembrie a. c.  studenții Universității de Stat  ,, Alecu Russo” din Bălți și Universitatea Națională  ,,Iurii Fedkovici”  din Cernăuți  au vorbit despre activitatea structurii de Autoguvernare Studențească în ambele universități.

Astfel,  Autoguvernarea Studențească USARB și Parlamentul studențesc a Universității Naționale  ,,Iurii Fedkovici” din Cernăuți  au pus bazele semnării unui acord de colaborare între aceste două structuri.


studenții bălțeni au avut parte de o experiență cu foarte multe realizări și discuții la nivel instituțional cu conducerea Universității Naționale „Iurii Fedkovici” din Cernăuți. Șeful departamentului de Relații Internaționale, Serghei Luchianiuc, a comunicat studenților despre proiectele în care sunt implicate ambele universități și despre perspectivele de viitor. Astfel, studenții vor putea face schimb de experiență și să participe la proiectele și conferințele comune  organizate anual.

Reamintim că în anul 2011 a fost înființat Consorțiul Universităților din Republica Moldova, România și Ucraina (CUMRU). Universitățile membre CUMRU: Universitatea de Stat a Moldovei (USM), Universitatea Națională „Alecu Russo” din Bălți (USARB), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași (UNAGE), Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), Universitatea „Iurii Fedkovici” din Cernăuți (CHNU). Reprezentantul USARB în cadrul acestui consorțiu este prorectorul pentru relații externe și activitate științifică, Valentina Prițcan.

BucPress


 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 768

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți