Cultură
28 mai 2020

Sărbătoarea Înălțării Domnului

Sărbătoarea Înălțării Domnului

Înălțarea Domnului este una dintre cele mai importante sărbători ale Bisericii Ortodoxe și are loc la 40 de zile după Paște. Credincioșii se roagă în această zi cu multă smerenie și evlavie, una dintre rugii făcând adevărate miraculoase dacă treci prin clipe dificile.

Înălțarea Domnului este cunoscută în popor și sub denumirea de Ispas. De Ispas, în locașurile sfinte sunt oficiate servicii divine solemne, iar multe localități din țară prăznuiesc Hramul bisericii.

Potrivit cărților bisericești, Înălţarea Domnului reprezintă ultimul eveniment de viață pământească a lui Iisus Hristos. Biserica afirmă că această zi este la fel de importantă ca Paștele. Conform tradiției, de Ispas, creștinii se salută cu "Hristos s-a Înălţat!" și “Adevărat s-a înălţat!”. Spre deosebire de Paști, când ouăle se înroșesc în Joia Mare, pentru Înălțarea Domnului, ouăle se vopsesc chiar în ziua sărbătorii. Este ultima zi din an în care se mai vopsesc și se împart ouă roșii. Ouăle se duc la Biserică, iar la sfârșitul slujbei se dau de pomană săracilor. În ajun, gospodinele pregătesc pască.

Agenția BucPress - www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 386

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți