Cultură
Redactor: Mariana Struț
20 septembrie 2021

Sadagura - 250 de ani: concert și iarmaroc la Cernăuți

Sadagura - 250 de ani: concert și iarmaroc la Cernăuți
20 septembrie 2021

Sadagura - 250 de ani: concert și iarmaroc la Cernăuți

La Cernăuți aproximativ o mie de persoane au participat la marcarea a 250 de ani de la fondarea orășelului Sadagura, care acum face parte din orașul Cernăuți ca suburbie.

Au fost organizate un târg, o expoziție de picturi și un concert. Despre aceasta a declarat Dmitro Sirman, istoric, originar din suburbia Sadagura, potrivit UA Bucovina.

Duminica, 19 septembrie, începând cu ora 10 la Sadagura, au fost instalate corturi cu cărți, tablouri, miere, vinuri, produse de cofetărie și obiecte de artizanat.

La ora 14:00 pe scenă au evoluat grupuri din cadrul instituțiilor culturale și educaționale, membri ai cercurilor Casei Creativității Copiilor și Tineretului.

Toate obiectivile turistice erau situate pe strada centrală a Sadagurei - Ivana Pidkova. Anul trecut, în 2020, sărbătoarea nu s-a desfășurat din cauza carantinei.

De asemenea în centrul Sadagurei a avut loc o expoziție de lucrări a pictorului Mihailo Cijik și o prezentare de carte ”Legendele Sadagurei” de autoarea Tatiana Gudima.

În centrul Sadagurei doritorii puteau savura bucate tradiționale.

Sadagura este un fost oraș din nordul Bukovinei, fondat în 1771. În 1965 Sadagura a fost alipită la Cernăuți, astfel s-a format un sector al Cernăuțiului, numit Sadagura.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 596


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți