Cultură
21 octombrie 2019

Români din nordul Bucovinei la Conferința Națională pentru Civilizația Creștină „Uniți prin credință” din orașul Buzău

Români din nordul Bucovinei la Conferința Națională pentru Civilizația Creștină „Uniți prin credință” din orașul Buzău

A avut loc Conferința Națională pentru Civilizația Creștină „Uniți prin credință” din orașul Buzău, România. Din zona regiunii Cernăuți au fost prezente două persoane: membra Asociației creștine ASCIOR din regiunea Cernăuți, Maria Cnapic din Pătrăuții de Jos și Eleonora Schipor, președintă a Filialei ASCIOR Cernăuți, Vladimir Acatrini, primul președinte al Filialei cernăuțene, a fost ales Președintele ASCIOR Bucovina.

Din afara granițelor au mai sosit domnul Ștefan Sofronovici, președintele ASCIOR Basarabia Sud și doamna drd. din Tirana, Albania Elsa Stavro. Din țară au fost prezente zeci de persoane președinți de Arii, președinți și vicepreședinți de Filiale, din aproape toate zonele României unde s-au creat în acești doi ani de când a luat ființă această Asociație Filiale și Arii.

Preoți, scriitori, ziariști, pictori, profesori universitari, oameni de știință, artă, cultură, religie, studenți, elevi, oameni de vârsta a treia, au participat timp de două zile la lucrările celei de a doua Conferințe ASCIOR.

În prima parte a Conferinței date dl Nicolae Mușat  i-a prezentat pe toți cei care l-au ajutat și îl ajută în permanență la pregătirea și desfășurarea diferitor activități, dar mai ales a Conferinței din acest an: directorii pentru cultură, religie, folclor, secretarii, redactorii șefi ai revistei „Orizonturile Bucuriei”, ai posturilor de radio și televiziune locale, membri Asociației ASCIOR pentru Tineret etc.

Cu scurte cuvântări de bun venit, dar și de salut din parea tuturor Filialelor deja înființate, dar și a celor ce urmează să fie înființate pe viitor s-au adresat de pe scena Sălii mari a Consiliului județean Buzău, reprezentanții tuturor Ariilor, Filialelor, invitații oficiali.

Conferința a fost moderată de președintele Nicolae Mușat, a fost binecuvântată de preotul Mihai Milea. Printre membri Prezidiului Adunării s-a aflat directorul ASCIOR pentru integrarea românilor Dr. Ec. Angelica Stănciuloiu din București, iar a doua zi la lucrările Conferinței buzoiene a sosit domnul Ambasador Mihai Florescu de la București, care de asemenea a fost prezent și anul trecut. Ne-am bucurat mult că am revăzut-o pe inimoasa doamnă Olga Grigorov, președinta Filialei Tulcea, care împreună cu d-na Angelica Stănciuloiu, dl N. Mușat și profesorul universitar Mihail Popescu, au fost prezenți la înființarea Filialei de la Cernăuți, în toamna anului trecut.

Au evoluat în fața celor prezenți mai multe formații și artiști amatori și profesioniști din diferite locuri, printre care și grupul de copii „Sirețelul” din regiunea Cernăuți condus de profesorul Gheorghe Stratulat.

Potrivit Eleonorei Schipor, au mai evoluat și grupul vocal psaltic al elevilor Seminarului Teologic Buzău, condus de elevul Tache Marian, grupul folcloric „Coronița”  din Costești, coordonator pr. Nicoleta Gușă,  Ansamblul bărbătesc  „Voievozii munțilir din Covasna lui Decebal” condus de preotul Vasile Antonie Tămaș, solista Laura Constantin din Buzău și alții. S-au oferit câteva premii pentru copiii talentați ce au participat cu poezii și eseuri la secțiunile de religie și literatură.

Agenția  BucPress – www.bucpress.eu

 

 

 

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 548

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți