Cultură
Redactor: Marian Andronic
15 iulie 2021

Regiunea Cernăuți: Prin nepăsarea unor functionari, satul riscă să rămână fără școală

Regiunea Cernăuți: Prin nepăsarea unor functionari, satul riscă să rămână fără școală
15 iulie 2021

Regiunea Cernăuți: Prin nepăsarea unor functionari, satul riscă să rămână fără școală

Instituția de învățământ din localitatea Komarivți (Comărești), fostul raion Storojineț, cu toată probabilitatea, va fi amplasată în căminul cultural din localitate.

Clădirea gimnaziului a fost construită prin anii 1957, temelia se ruinează, curge apa din tavan. Deși a fost planificată construcția unei noi școli, potrivit directorului Nina Prokopovici, ar fi mai eftin transferarea școlii în căminul cultural din localitate, potrivit audiovizualului public din regiune.

Fațada clădirii se prăbușește, acoperișul este spart, plafonul se lasă, afirmă directorul Nina Prokopovici. ”În cazul în care trece o mașină prin apropierea școlii, în special transportul cu mari încărcături, atunci totul parcă tremură – și pereții, și podeaua. În timpul ploilor trebuie să  avem grijă, ca apa să pătrundă în interior, de alfel se ruinează pereții”, conchide directorul.

În urmă cu trei ani, a fost elaborată documentația necesară cu cheltuielile totale privind construcția unei școli noi, dar nu auf ost găsite surse de finanțare - circa 50 de milioane de grivne. La etapa actuală a fost luată decizia cu privire la reconstruirea căminului cultural în interiorul căruia va fi amplasată instituția de învățământ, în aceste scopuri urmând să fie alocate 3 milioane de grivne, potrivit starostelui localității, Svetlana Bajura. Căminul cultural va avea o intrare separată și un foaier, o sală mai mare și un birou ce va fi transformat într-o bibliotecă, toate celelalte săli de clasă vor fi situate la al doilea nivel.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 545


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți