Cultură
06 ianuarie 2022

Regiunea Cernăuți: O casă, decorată cu 8 000 m ghirlande de Crăciun

Regiunea Cernăuți: O casă, decorată cu 8 000 m ghirlande de Crăciun
06 ianuarie 2022

Regiunea Cernăuți: O casă, decorată cu 8 000 m ghirlande de Crăciun

În satul Petriceanca, raionul Adâncata, a fost creată o zonă de basm a sărbătorii de Crăciun. Gospodarii a 5 case de pe o stradă din sat au creat o atmosferă de sărbătoare, împodobind cu luminițe de Crăciun: gardurile, copacii, acoperișurile caselor, figurile decorative de căprioare și urși.

Pe o stradă din localitatea Petriceanca există câteva case inundate în lumina ghirlandelor de Crăciun. Este ceva deosebit de frumos, cu lumini de basm. Totul a început de la un gard împodobit cu opt ani și ceva de către gospodarul Ion Lazurca, etnic român din Petriceanca.

”Cumpărase-m la vreo 500 metri de luminițe de brad. În fiecare an cumpăram și tot completam setul de ghirlande, până ce am adunat la  3 km de  ghirlande. Anual suport cheltuieli serioase, peste 6 000 de grivne. Vecinilor le-a plăcut această idee cu luminițele de  Crăciun, astfel încât au decis și ei să-și împodobească casele și gardurile cu luminițe colorate. Cel mai dificil este să amenajezi exterior toate ghirlandele,  în special, poarta sau gardul forjat”, menționează Ion Lazurca din Petriceanca, citat de audiovizualul public UA:Bucovina.  

Ghirlandele sunt conectate la rețeaua electrică a casei, iar facturile pentru consumul de energie electrică cresc în această perioadă de  3-4 ori. Potrivit stăpânului ”casei cu ghirlande luminoase, coronițe și globuri pentru un Crăciun magic”, satul lor a fost vizitat de turiști din alte regiuni ale Ucrainei și de peste hotare.

”Au venit să admire casele luminoase, frumos împodobite și turiști din Lviv, Rivne, Ivano-Frankivsk și ... din Italia”, potrivit lui Ion Lazurca.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1193


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți