Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
04 iulie 2021

Prima mini-sculptură cu sonorizare va fi prezentată în Ujgorod, pe locul unde a avut loc Wild West shows în 1906

Prima mini-sculptură cu sonorizare va fi prezentată în Ujgorod, pe locul unde a avut loc Wild West shows în 1906
04 iulie 2021

Prima mini-sculptură cu sonorizare va fi prezentată în Ujgorod, pe locul unde a avut loc Wild West shows în 1906

În data de 5 iulie la ora 12:00 pe faleza Kyievika  din Ujgorod, lângă podul de transport Masaryk va avea loc deschiderea mini-compoziției „Wild West Buffalo Bill” - prima sculptură din Ujgorod cu sonorizare  și una dintre primele, instalată legal cu toate permisele necesare.

În plus, sculptura este unica care va familiariza cetățenii și oaspeții din Ujgorod cu trei figuri istorice - Buffalo Bill și actorii spectacolului său. O altă caracteristică a mini-compoziției este un sistem unic de securitate. În cazul unei amenințări potențiale de prejudiciere, Buffalo și compania vor putea trimite un semnal de avertizare către agențiile de aplicare a legii corespunzătoare.

Sculptura comemorează evenimentul care a avut loc la Ujgorod pe 27 iunie 1906 - reprezentația trupei americane de renume mondial „Wild West” condusă de William Frederick Cody, poreclit „Buffalo Bill”: showman, militar, actor și erou național al Statelor  Unite. După ce a vizitat orașul de pe râul Uj, trupa a organizat două spectacole teatrale, similare cu spectacolele turneului european al lui Buffalo Bill la Londra, Paris, Viena și altele. Aproximativ 1.300 de oameni și animale au participat la spectacolul impunător. După capitalele europene, vizitele la Ujgorod a trupei  „Wild West Buffalo Bill” au devenit o adevărată senzație. Și în istoria orașului acesta a fost cel mai mare eveniment culturaal.

Artistul de renume mondial și actorii spectacolului său au fost reînviați și transpuși  în bronz de sculptorul Emma Chorba, iar actorul Teatrului de Păpuși Ujgorod  Mykola Karpenko l-a ajutat să „vorbească”. Buffalo Bill „vorbește” ucraineană și engleză nativă. Prin urmare, un turist străin va putea afla informații interesante despre istoria orașului Ujgorod. La crearea mini-sculpturii au participat, de asemenea, artiști locali, personalități culturale și publice, precum și istorici. Locația pentru instalarea mini-compoziției a fost aleasă nu întâmplător. Conform datelor istorice, probabil în acest loc (Kyivska Naberezhna) a avut loc spectacolul teatral al „Wild West Buffalo Bill”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 346


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți