Cultură
Redactor: Mirela Amarie
14 mai 2021

Prezentare de carte la Cernăuți: „Vernon Cress. O viață sub acoperire”

Prezentare de carte la Cernăuți: „Vernon Cress. O viață sub acoperire”
14 mai 2021

Prezentare de carte la Cernăuți: „Vernon Cress. O viață sub acoperire”

La 20 mai, la ora 18:30, în incinta muzeului regional de artă din Cernăuți, va avea loc prezentarea cărții „Vernon Cress. O viață sub acoperire”, scrisă de jurnalistul cernăuțean Iurii Ciornei. Evenimentul va fi moderat de poetesa Inga Keivan.

Cartea „Vernon Cress. O viață sub acoperire” a fost publicată în luna ianuarie 2021, la editura Cernăuți „Cărțile noastre”, care este o saga documentară despre cele mai tragice întâmplări din istoria omenirii din secolul al XX-lea.

Personajul principal este Peter Demant (1918-2006) - scriitor (pseudonimul Vernon Cress), figură publică, memorialist, fost prizonier al Gulagului, poliglot, alpinist și călător.

De asemenea, în carte citim despre evenimentele și oamenii din perioada Primului Război Mondial, Gulagului, Holocaustului, căderea Zidului Berlinului, prăbușirea comunismului, dar și despre încercările de restabilire a totalitarismului în Rusia.

Volumul a fost publicat cu asistența Administrației Regionale de Stat Cernăuți, în cadrul programului regional de sprijin pentru publicarea cărților.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 426


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți