Cultură
Redactor: Marin Gherman
16 aprilie 2021

Presa de limba română din Ucraina – „Monitorul bucovinean”

Presa de limba română din Ucraina – „Monitorul bucovinean”
16 aprilie 2021

Presa de limba română din Ucraina – „Monitorul bucovinean”

Dacă acum 3-4 ani în regiunea Cernăuți apăreau săptămânal 7 ziare în limba română, astăzi se mai editează doar 2. Este vorba de „Monitorul bucovinean” și „Gazeta de Herța”.

Dispariția treptată a celor 5 publicații românești a avut loc din cauza problemelor financiare și renunțării statului ucrainean de a mai sprijini presa locală și cea națională. Care este situația reală a presei scrise de limba română din regiunea Cernăuți?

Reporterii BucPress TV au vizitat săptămâna aceasta redacția ziarului „Monitorul bucovinean”, care de 64 de ani este prezent în casele românilor din nordul Bucovinei.

Redactorul-șef Nicolae Șapcă, un jurnalist și scriitor român din Bucovina, susține că nu te poți îmbogăți editând un ziar local, în schim poți deveni cu mult mai bogat din punct de vedere spiritual. Or, presa românească din Ucraina, pe lângă faptul că oferă informații cititorului, păstrează și dezvoltă identitatea națională.  

Detalii – în materialul BucPress TV.

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1254


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți