Cultură
Redactor: Marin Gherman
03 iunie 2021

Poetul la 72 de ani: La mulți ani, Ilie Tudor Zegrea!

Poetul la 72 de ani: La mulți  ani, Ilie Tudor Zegrea!
03 iunie 2021

Poetul la 72 de ani: La mulți ani, Ilie Tudor Zegrea!

Ilie Tudor Zegrea s-a născut la 3 iunie 1949 în satul Sinăuții de Jos, raionul Hliboca. În 1979 a absolvit facultatea de Filologie (secția limba și literatura română) a Universității de Stat din Cernăuți. A lucrat în presa scrisă și în redacția emisiuni radiofonice în limba romana a Companiei Regionale de Stat Cernăuți pentru Radiodifuziune și Televiziune.

A debutat cu versuri în 1964 în presa din Chișinău). În 1977 publica volumul de versuri „Timpul ierbilor” (Ed. Carpați, Ujgorod). Ulterior a mai publicat volumele: „Navigator in septembrie” (Ed. Literatura artistica, Chișinău, 1983), „Crinul îngândurat” (Ed. Carpați, 1986), „Oglinda retrovizoare” (ed, Hyperion, Chișinău, 1991), „Singurătatea Apocalipsei” (Ed. Eminescu, București, 1998, seria „Poeți romani contemporani”), „La marginea nopții” (ediție bilingva romano-ucraineana, Ed. Misto, Cernauti, 2004).

Este membru al Uniunilor Scriitorilor din Ucraina, din Romania si din Republica Moldova, membru fondator si Președinte al Societății Scriitorilor Romani din Cernăuți, redactor-șef al revistei scriitorilor romani din Cernăuți „Septentrion Literar”. A fost menționat cu mai multe premii literare din Ucraina, Romania și Moldova.

Radio Cernăuți vă propune să ascultați în subsolul acestui Podcastul BucPress „Axa culturală”, dedicat poetului Ilie T. Zegrea (autor – Mariana Struț).

De asemenea, vă invităm să vizionați un recital poetic, clip video de BucPress TV Cernăuți.

Centrul Media BucPress transmite cele mai sincere felicitări poetului Ilie T. Zegrea cu prilejul zilei sale de naștere, dorindu-i sănătate, inspirație, forță creatore și multe bucurii în viață.  

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1114


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți