Cultură
Redactor: Marin Gherman
11 iunie 2021

Parastas la Iordăneșți, la 80 de ani de la deportările în masă ale românilor din nordul Bucovinei

Parastas la Iordăneșți, la 80 de ani de la deportările în masă ale românilor din nordul Bucovinei
11 iunie 2021

Parastas la Iordăneșți, la 80 de ani de la deportările în masă ale românilor din nordul Bucovinei

La 80 de ani de la deportările în masă ale românilor din nordul Bucovinei, nordul Basarabiei și ținutul Herța, în localitatea Iordănești din regiunea Cernăuți au fost comemorate victimele represiunilor staliniste.

La paraclisul-monument, care simbolizează mormântul comun al celora care nu s-au întors în sat din Siberia, Kazahstan, canalul Onega și care au fost împușcați la Fântâna Albă, a fost oficiat un parastas de pomenire de către părintele Marcel Nițu, parohul bisericii „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” și părintele Gheorghe Moroz, parohul bisericii „Sfântul Nectarie”. Locuitorii satului Iordănești, comuna Carapciu, și-au adus aminte de cei care și-au dat viața pentru identitatea lor lingvistică, confesională sau atitudinea verticală față de nedreptățile vremii.

Evenimentul a fost transmis în direct de BucPress TV Cernăuți și poate fi vizionat în subsolul acestui text.. Astăzi, 11 iunie, la ora 21:00 BucPress TV va difuza un reportaj de la acest parastas în cadrul emisiunii „Accente cernăuțene”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu  

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1099


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți