Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
09 martie 2021

Papa Francisc va vizita Ungaria și Slovacia

Papa Francisc va vizita Ungaria și Slovacia
09 martie 2021

Papa Francisc va vizita Ungaria și Slovacia

Papa Francisc a confirmat că va vizita Ungaria în toamnă și va asista la Liturghia care încheie cel de-al 52-lea Congres Euharistic Internațional de la Budapesta.

Șeful Bisericii Catolice a acceptat, de asemenea, invitația președintelui Republicii Slovace, Zuzana Chaputova. Pontiful intenționează să viziteze Bratislava în timpul unei călătorii la Congresul euharistic de la Budapesta.

Papa Francisc și-a anunțat planurile în timpul unei conferințe de presă la bordul avionului la întoarcerea sa din Irak, a informat Vatican News.

Zuzana Chaputova a  fost bucuroasă să audă anunțul planurilor Sfântului Părinte. Potrivit acesteia, vizita Papei în Slovacia "va fi un simbol al speranței de care avem atât de mare nevoie".

La o întâlnire din decembrie, președintele slovac i-a prezentat pontifului patru lumânări mari de Crăciun realizate de oameni din familii cu venituri mici, precum și un tablou care o înfățișează pe Fecioara Maria, ocrotitoarea Slovaciei. Liderul țării a adus la Vatican 10.000 de teste PCR pentru noul coronavirus, transmise de oamenii de știință slovaci.

În capitala Ungariei, Papa Francisc intenționează să participe la ultima Liturghie a Congresului, care va avea loc duminică, 12 septembrie, la ora 11 dimineața, în Piața Eroilor.

Ungaria organizează evenimentul pentru a doua oară. Primul eveniment, al 34-lea Congres, desfășurat în 1938, s-a încheiat cu o Sfântă Liturghie, care a atras jumătate de milion de credincioși în Piața Eroilor din Budapesta.

În timpul papalității lui Ioan Paul al II-lea, Papa a efectuat două vizite oficiale în Ungaria: prima în 1991, a vizitat Esztergom, Mariapoch, Pecs, Budapesta, Szombathely și Debrecen. Cinci ani mai târziu, în 1996, a făcut o vizită suplimentară la Győr.

Această sărbătoare va începe cu o mare Sfântă Liturghie la Stadionul Ferenc Puskas din Budapesta, în timpul căreia va avea loc ritul primei împărtășanii. Liturghia finală este programată pentru 20 septembrie la Piața Eroilor. Evenimentele centrale ale Congresului vor avea loc în pavilioanele „Hungexpo”, sunt planificate rugăciuni, cateheză, Liturghie. De asemenea, vor fi evenimente însoțitoare - concerte, spectacole, întâlnirile tinerilor, în special - un concert combinat cu rugăciunea de seară.

Un eveniment special este programat pentru 15 septembrie: un tren special îi va duce pe toți membrii Congresului la Esztergom, unde călugării paulini se vor ruga în bazilica locală. Ocazia va fi cea de-a 750-a aniversare a morții fondatorului ordinului, fericitul Eusebiu.

Ultimele sărbători liturgice vor începe în după-amiaza zilei de 19 septembrie cu Sfânta Liturghie în Piața Lajos Kossuth. Cu această ocazie vor fi expuse coroana Sfântului Ștefan I (997-1038) și relicva mâinii sale îmbălsămate („sfântul drept”). După Liturghie, va avea loc o procesiune cu lumânări în Piața Eroilor.

Congresele au avut loc în diferite părți ale lumii din 1881, cel mai recent la fiecare patru ani. Gazda celui  anterior a fost Cebu (Filipine). În Ucraina, Primul Congres euharistic a avut loc în perioada 26 mai - 3 iunie 2012.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 314


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți