Cultură
Redactor: BucPress
17 august 2021

Orașul Cernăuți va găzdui Festivalul internațional de folclor „Întâlniri Bucovinene” - 2021

Orașul Cernăuți va găzdui Festivalul internațional de folclor „Întâlniri Bucovinene” - 2021
17 august 2021

Orașul Cernăuți va găzdui Festivalul internațional de folclor „Întâlniri Bucovinene” - 2021

La Cernăuți se va desfășura în perioada 21 – 22 august 2021, cea de-a ХХХІІ-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, manifestare organizată de Administrația regională de stat Cernăuți, Consiliul municipal Cernăuți și Centrul bucovinean de cultură și artă Cernăuți.

Porțile festivalului se vor deschide sâmbătă, la ora 15:00, în fața Primăriei. De la 15.30 până la ora 17.30 evenimentul se va desfășura pe strada pietonală Olga Kobîleanska, vizavi de următoarele instituții:

-Departamentul principal al Fondului de pensii Cernăuți (strada O. Kobîleanska, 1);

-Centrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți (strada O. Kobîleanska, 9);

-Muzeul Regional Etnografic din Cernăuți (strada O. Kobîleanska, 28);

-Sediul Societății Regionale pentru Cultura Poloneză „Adam Mickiewicz” din Cernăuți (strada O. Kobîleanska, 36).

Printre participanți se vor număra colective din Polonia (Stanowinie și Juterzenka) și România (Flori din Bucovina și Piatra Șoimului), precum și peste 30 de colective etnofolclorice locale din regiunea Cernăuți.

Festivalul „Întâlniri Bucovinene” va continua în Parcul pentru cultură și agrement „Taras Șevcenko”, unde se anunță spectacolul „Te iubesc Bucovina, iubesc oamenii tăi”, care va începe la ora 19.00 și se va termina la ora 22.00. 

Pe 22 august, oaspeții din Polonia, în special formația „Stanowinie” - va oferi un concert în satul Crăsnișoara Veche, comuna Crasna. Colectivele românești „Flori din Bucovina” și „Piatra Șoimului” și colectivul polonez „Juterzenka” vor evolua pe scena Festivalului „Cântă, familie!” din Lujani, comuna Mămăiești, apoi vor oferi un concert în comuna Nepolocăuți.

Festivalul Internațional de Folclor „Întâlniri Bucovinene” este unic în Europa și are ca scop principal prezentarea bogăției culturii populare bucovinene în aspectul ei multicultural, trecerea în revistă a formațiilor artistice care prezintă cântecul, jocul, muzica, portul și obiceiurile bucovinene. Devenind în timp cea mai mare manifestare europeană de acest gen, festivalul se organizează anual, din luna mai şi până în octombrie, în cinci țări europene: Polonia, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova şi România, motivând tânăra generaţie bucovineană să preia cu entuziasm şi să continue tradiţia, dar contribuind în mod substanţial şi la creşterea interesului pentru Bucovina, ca destinaţii turistice.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

FOTO: Nicolae Hauca

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1537


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți