Cultură
Redactor: Mirela Amarie
05 noiembrie 2021

O tânără din Cernăuți va fi premiată de Parlamentul Ucrainei cu 100.000 de grivne

O tânără din Cernăuți va fi premiată de Parlamentul Ucrainei cu 100.000 de grivne
05 noiembrie 2021

O tânără din Cernăuți va fi premiată de Parlamentul Ucrainei cu 100.000 de grivne

Iana Golovațca, studentă a Universității Naționale „Yurii Fedkovici” din Cernăuți, va primi un premiu, acordat de Rada Supremă, în valoare de 100.000 de grivne  (3.296 de euro) pentru rezultatele foarte bune obținute la evaluarea independentă externă din vară.

Absolventa  liceului №1 a obținut 200 de puncte la limba ucraineană, 199 - la engleză, 198 - la fizică și 196 - la matematică.

Chiar în vară, șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Serhiy Osaciuk, i-a acordat fetei o diplomă și o recompensă bănească pentru succesul ei la învățătură.

Atunci Iana a recunoscut că a obținut rezultate atât de mari datorită muncii îndelungate sistematice. A studiat mult, uneori relaxându-se vizionând anime. În prezent studiază inginerie software la Universitatea Națională „Yurii Fedkovici”.

Premiul pentru cele mai bune rezultate este oferit pentru prima dată, stabilit de parlamentul ucrainean. Potrivit rezoluției, 30 de absolvenți din întreaga Ucraină, care au obținut peste 790 de puncte la patru materii, au dreptul la un premiu de 100.000 de grivne. Cu toate acestea există o condiție pentru a îl primi - absolvenții trebuie să-și continue studiile la universitățile ucrainene. Dacă unul dintre ei decide să facă studiile superioare în străinătate, nu va putea obține banii.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 668


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți