Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
21 octombrie 2019

O seară de muzică și poezie românească la Cernăuți (VIDEO)

O seară de muzică și poezie românească la Cernăuți (VIDEO)

Orașul Cernăuți a fost gazda celei de-a XI-a ediții a Festivalului de atitudine culturală ”Folkever”, care s-a desfășurat în perioada 19-20 octombrie în Bucovina istorică.  Actuala ediție a acestui festival a fost dedicată remarcabilului om de cultură George Stanca, plecat prea devreme dintre noi, dar care a lăsat urmașilor săi o adevărată comoară.

Festivalul s-a desfășurat în incinta Centrului literar ”Paul Celan” din Cernăuți, printre invitați numărându-se folkiștii Dan Vană și Tic Petroșel, scriitorul sucevean Ioan Mateiciuc, Lena Stanca soția cunoscutului om de cultură George Stanca din România, scriitorii cernăuțeni Ilie T. Zegrea, Vasile Tărâțeanu, Mircea Lutic, Marin Gherman, Ștefan Broască ș.a. Instituția diplomatică română acreditată la Cernăuți a fost reprezentată de doamna Irina Loredana Stănculescu, consul general al României la Cernăuți și domnul ministru consilier Edmond Neagoe.

În cadrul festivalului au avut loc recitaluri de poezii și evoluții ale folkiștilor, care au interpretat piese pe versurile unor autori români consacrați (Ana Blandiana, Marin Sorescu, Adrian Păunescu, George Stanca ș.a.)

Localul unde s-a desfășurat evenimentul cultural a fost cu adevărat unul foarte reușit pentru asemenea momente literar-muzicale. Cele două ore de cântec și poezie, dar și lansări de carte au trecut pe neprins de veste. Pe tot parcursul festivalului a dominat o frumoasă atmosferă de sărbătoare și revelație sufletească.

Directorul festivalului Ioan Mateiciuc a mulțumit publicului cernăuțean, dar și partenerilor din România și Ucraina – Casa de Cultură din Rădăuți și Liga Tineretului Român ”Junimea” din regiunea Cernăuți, Societatea Scriitorilor Români din Cernăuți și Centrul Media BucPress, pentru eforturile depuse la buna desfășurare a actualei ediții a Festivalului de atitudine românească ”Folkever”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video
BucPress TV: O seară românească la cernăuți. Festivalul Folkever, ediția XI-a

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 336

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți