Cultură
Redactor: BucPress
19 mai 2021

O icoană veche și uzată de 4,4 metri, restaurată în atelierul Muzeului de Artă din Cernăuți

O icoană veche și uzată de 4,4 metri, restaurată în atelierul Muzeului de Artă din Cernăuți
19 mai 2021

O icoană veche și uzată de 4,4 metri, restaurată în atelierul Muzeului de Artă din Cernăuți

O icoană veche și uzată de 4,4 metri lungime din secolul al XVIII-lea, ce înfățișează Judecata de Apoi, se află în restaurare la atelierul Muzeului Regional de Artă din Cernăuți.

Cu profesionalism, pasiune și multă răbdare, Volodimir Krasnov, singurul restaurator de icoană al instituției, este cel care face anevoioasă muncă de înnoire a Sfintelor Chipuri de Icoană. Însă, readucerea în stare de sănătate a fiecărui Chip nu se face la întâmplare, ci după reguli bine stabilite.

O icoană deosebită, adusă la viață, este cea a „Judecății de Apoi”, ce datează din secolul XVIII și provine din localitatea Usti-Putila. Lucrarea are o dimensiune impresionantă, ajungând la 4,4 metri lungime. Icoana are un format orizontal și este scrisă pe o pânză, asemănătoare celei de sac.

Din cauza stării avansate de degradare restauratorul a fost nevoit să dubleze lucrarea pe o nouă pânză. Având în vedere dimensiunea imensă a icoanei, procesul de duplicare, ca și celelalte etape ale restaurării, a fost destul de complicată.

Până la finalizarea lucrărilor de restaurare mai sunt de parcurs câteva etape importate. După restaurare, icoana Judecății de Apoi, va ocupa un loc demn în secțiunea de artă cultă a expoziției permanente a muzeului regional.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 447


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți