Cultură
18 decembrie 2021

Nordul Bucovinei: Săptămâna lecturii la Complexul Instructiv-Educativ Cupca

Nordul Bucovinei: Săptămâna lecturii la Complexul Instructiv-Educativ Cupca
18 decembrie 2021

Nordul Bucovinei: Săptămâna lecturii la Complexul Instructiv-Educativ Cupca

S-a desfășurat cu succes la biblioteca școlară, în cabinetele de limba și literatura română și ucraineană, dar și în bibliotecile ator cabinete de la CIE Cupca săptămânii lecturii.

Pregătind compozițiile de iarnă peste tot,  elevii noștri citesc, fac cunoștință cu noile reviste și ziare, cu literatura dedicată fie ținutului natal, fie anumitor evenimente, scriitorilor clasici sau moderni, autorilor locali etc.

Sunt oaspeți doriți și așteptați, la biblioteca școlară, unde bibliotecara Tudorița Alerguș le face cunoștință cu toate noutățile din bibliotecă, cu cele mai variate cărți. Acum pregătim o expoziție de cărți dedicate sărbătorilor de iarnă, colindelor, urăturilor, obiceiurilor de iarnă.

Pe lângă aceste expoziții pregătim  compoziții de iarnă cu crenguțe de brazi, jucării, ghirlande, fulgi confecționați din hârtie, materie, moși și babe, steluțe și alte obiecte ale sărbătorilor de iarnă.

În cabinetul de limba română, sub conducerea profesoarei  de limba maternă Lucica Dușceac se află o mică bibliotecă. Atunci când studiază o operă a unui scriitor român sau străin elevii pot citi chiar din biblioteca cabinetului de limba română fragmentul sau opera în întregime.

De asemenea, profesoarele de limba și literatura ucraineană au organizat o expoziție și ore de lectură a „Pietrarului” ucrainean Ivan Franco, de la nașterea căruia am marcat zilele trecute 165 de ani.


Desigur, toți știu că pe copiii de azi mai puțin îi interesează cărțile, accentul fiind pus pe varianta electronică, tehnologia modernă. În toate timpurile, în toate epocile, cartea rămâne carte, iar valoarea unei cărți nu poate fi subminată, nicicând și niciodată.

De aceea, ca scriitoare și ziaristă, ca membră a Uniunii Jurnaliștilor din Ucraina, și a Uniunii Scriitorilor români din Moldova, a Uniunii Bibliotecarilor Bucovineni, ca om de creație, vreau să spun că am citit și citesc mult, promovez cartea, am o bibliotecă frumoasă acasă, cu cărți în mai multe limbi, pe diferită tematică, dintre care predomină poezia și detectivele.

Eleonora SCHIPOR, pentru Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 359


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți