Cultură
Redactor: Mirela Amarie
15 octombrie 2021

Muzeul Regional de Arhitectură Populară din Cernăuți a organizat intrarea în 2 case noi

Muzeul Regional de Arhitectură Populară din Cernăuți a organizat intrarea în 2 case noi
15 octombrie 2021

Muzeul Regional de Arhitectură Populară din Cernăuți a organizat intrarea în 2 case noi

Dans, cântec și bucate. La Muzeul Regional de Arhitectură Populară din Cernăuți, conform tradițiilor bucovinene, s-a făcut intrarea în două case noi - casa huțulilor și casa Pidhirea.

„Acest muzeu în aer liber este unul dintre cele mai bune muzee din regiune, o reflectare a patrimoniului și istoriei noastre. Astăzi își sărbătorește cei 35 de ani cu deschiderea a două case noi. Timp de trei decenii, acest muzeu a avut o perspectivă distorsionată, dar acum începe să capete alte culori, devenind reale, reflectând adevărata polifonie a limbilor, culturilor, tradițiilor din regiunea noastră. Acest lucru este important pentru noi, să ne amintim de unde am venit, de unde s-au născut și au crescut bunicii și străbunicii noștri, în ce case au primit educația școlară și cum prin propria lor muncă au transformat Bucovina într-un paradis pe pământ, unde toată lumea poate fi fericită”, a spus Serhiy Osaciuk, șeful administrației regionale de stat Cernăuți, prezent la eveniment.

Oaspeții au fost serviți cu preparate bucovinene tradiționale proaspăt scoase din cuptor. Toate acestea au fost amenajate în casa Pidhirea cu ajutorul unor fonduri subvenționate, pe care proiectul muzeului le-a câștigat la Fondul Cultural Bucovinean.

Potrivit lui Ivan Pilat, directorul muzeului, cele două exponate autentice au fost găsite în satele din Bucovina, au fost dezasamblate și aduse la muzeul în aer liber. Maeștrii au restaurat casele și au recreat interiorul vechi de secole, care pot fi vizitate de oricine.

La eveniment a participat și consulul general al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 615


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți