Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
22 iulie 2021

La Slatina și Apșa de Jos este realizat proiectul „Realitatea virtuală unește Carpații: laboratoare școlare interactive”

La Slatina și Apșa de Jos este realizat proiectul „Realitatea virtuală unește Carpații: laboratoare școlare interactive”
22 iulie 2021

La Slatina și Apșa de Jos este realizat proiectul „Realitatea virtuală unește Carpații: laboratoare școlare interactive”

Acest proiect-pilot din Ucraina, implementat de Agenția de Dezvoltare Regională Transcarpatică cu asistența UE, va fi realizat în 4 școli, dintre care 2 se află în comunele de frontieră ale României și două în raionul Teaciv (Teceu), regiunea Transcarpatia, notează Agenția BucPress din Cernăuți.

Este vorba despre integrarea inovațiilor și tehnologiilor bazate pe TIC (VIRTUAL LAB bazat pe realități virtuale și augmentate, mediul software SCRATCH) în planurile de învățământ și activitățile extracurriculare ale școlilor medii  de gradele I-III din localitățile Apșa de Jos, iar din  Slatina  liceul „M.Eminescu” cu predare în limba română.

„Aș dori să mulțumesc partenerilor noștri români pentru că au putut implementa un proiect atât de important în mediul educațional din regiunea noastră. Acest proiect este un exemplu strălucitor de adevărată bună vecinătate, cooperare transfrontalieră și crearea unui mediu prietenos interetnic. Implementarea unor astfel de idei permite, de asemenea, comunelor de frontieră să depășească frontierele condiționate și reale și elimină disparitățile în dezvoltarea regiunilor. A fost frumos să văd astăzi cu ochii mei cum se folosește în acțiune această tehnologie educațională de ultimă oră. Mulțumesc sincer tuturor participanților la proiect", s-a adresat publicului Oleksiy Petrov, guvernatorul regiunii.

Cei prezenți au avut ocazia să testeze echipamentul pentru a crea realitate virtuală. O tehnologie similară pentru îmbunătățirea eficienței procesului educațional este aplicată în Finlanda, SUA, Canada, Japonia, China și alte țări.

Proiectul „Realitatea virtuală unește Carpații: laboratoare interactive școlare” este implementat în cadrul ENI CBC ROMÂNIA-UCRAINA 2014-2020 cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 697


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți