Cultură
04 august 2021

La Putna se desfășoară tabăra internațională de artă plastică „Lumina Nordului”

La Putna se desfășoară tabăra internațională de artă plastică „Lumina Nordului”
04 august 2021

La Putna se desfășoară tabăra internațională de artă plastică „Lumina Nordului”

Comuna Putna din județul Suceava, România, găzduiește, în perioada 2-7 august, ediția a XV-a a taberei tematice internaționale de artă plastică „Lumina Nordului”.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a spus că evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Bucovina” prin Școala Populară de Arte „Ion Irimescu”.

Potrivit Monitorul de Suceava, tabăra se adresează tinerelor talente în arta plastică, elevi ai școlilor de arte din țară, Suceava, Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Gorj, Mureș, Satu Mare, și de la Cernăuți.

La tabăra de artă pastică participă 16 tineri.

Niculai Barbă a spus că pe perioada acestui stagiu teoretic și practic de creație, cei 16 tineri vor realiza câte două lucrări, una inspirată din evenimentele de la Putna din 1871 și ctitoriile lui Ștefan cel Mare, iar cea de a doua va avea ca temă "Tradițiile în Bucovina".

El a subliniat faptul că acest eveniment, precum majoritatea celor organizate de Consiliul Județean Suceava în această perioadă, se înscrie în seria de manifestări  "Serbarea de la Putna - 150. Continuitatea unui ideal". Vernisarea expoziției va avea loc sâmbătă, 7 august, la Mănăstirea Putna.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 443


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți