Cultură
Redactor: BucPress
09 noiembrie 2021

La Cernăuți va fi lansat volumul „Cernăuți. Obiecte pierdute” de Mircea A. Diaconu

La Cernăuți va fi lansat volumul „Cernăuți. Obiecte pierdute” de Mircea A. Diaconu
09 noiembrie 2021

La Cernăuți va fi lansat volumul „Cernăuți. Obiecte pierdute” de Mircea A. Diaconu

Un nou volum ce poartă semnătura scriitorului și profesorului universitar Mircea A. Diaconu și intitulat „Cernăuți. Obiecte pierdute” va fi lansat vineri, la ora 12.00, în incinta sediului Societății pentru Cultura și Literatura română „Mihai Eminescu” din Cernăuți.

Purtând sigla editurii Cartier din capitala Republicii Moldova, cartea prezintă o frescă a Cernăuțiului interbelic clădită pe anunțurile vremii apărute în frumosul oraș de pe Prut, informațiile primite prin intermediul acestora purtându-l pe cititor într-o lume diversă și complementară. Veți putea astfel trece în revistă de la simple evenimente din viața orașului și a locuitorilor săi, la implementări ale legilor românești aflate în vigoare deja în fostul regat, norme pentru petreceri și plajă, de la tarife aplicate diverselor activități sau acțiuni ale societăților timpului, la marile concerte susținute de „Cel mai mare maestru de vioară a timpului de astăzi”, George Enescu, în frumoasa sală a Teatrului Național din Cernăuți.

Alexandru Cistelecan scrie despre volumul care va apărea în curând: „ e un mozaic pornit de la o idee isteață eminent. Anunțurile decupate (și aranjate astfel încât laitmotivul obiectelor pierdute să nu fie doar o cheie muzicală a compoziției, ci și un simbol al nostalgiei nescrise) sunt nu doar transparențe spre o lume pierdută, ci chiar un mod epifanic al acesteia. O lume pestriță și extrem de vie răsare de sub fresca de anunțuri....”

În cadrul lansării de la Cernăuți, care va fi moderată de Vasile Bâcu, președintele Societății „Mihai Eminescu”, despre noua realizare a scriitorului Mircea A. Diaconu vor vorbi ziarista Maria Toaca și istoricul Dragoș Olaru.

Fotografiile de epocă apărute în cadrul noului volum au fost selectate și editate de Anetta Dabija. Un volum mult așteptat pe meleagurile Bucovinei, realizat cu sensibilitate și aplecare asupra vieții acelor vremuri derulate în marea capitală a Bucovinei, „Mica Vienă”, Cernăuți.

Agenția BucPress -  www.bucpress.eu

Urmăriți-ne și pe platforma Telegram


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 666


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți