Cultură
Redactor: Mariana Struț
20 decembrie 2021

La Cernăuți se va desfășura Festivalul de film documentar. Program

La Cernăuți se va desfășura Festivalul de film documentar. Program
20 decembrie 2021

La Cernăuți se va desfășura Festivalul de film documentar. Program

Docudays UA, un festival internațional itinerant de film documentar despre drepturile omului, va avea loc la Cernăuți. Programul din acest an „Recuperare completă” este dedicat dreptului omului la sănătate.

Despre acest fapt a declarat Dmitro Mițevici, reprezentantul regional al Docudays UA, potrivit UA Bucovina.

Potrivit acestuia, la Cernăuți vor avea loc cinci proiecții de filme publice, offline.

Documentarele festivalului sunt despre originile COVID-19, precum și despre sărăcie, dependența de droguri și război.

Filmele pot fi vizionate gratuit, proiecțiile vor începe la ora 18:30 la Reședința Tineretului și Casa Națională Ucraineană.

23 decembrie, „76 de zile”

Reședința Tineretului (Str. Holovna 41)

Acest film a fost realizat în linia întâi a crizei - în patru spitale, filmul „76 de zile” redă poveștile unor oameni care au fost martori la moartea și „renașterea” orașului chinez într-un blocaj de 76 de zile. Acest lucru este menționat în descrierea filmului.

24 decembrie, „Casa directorului”

Reședința Tineretului (Str. Holovna 41)

Filmul este despre un regizor care începe să filmeze personaje legate de viața lui de acasă. Doi constructori britanici demolează temporar gardul dintre casa regizorului și un vecin pakistanez. Descrierea filmului spune că slovacul fără adăpost o fascinează atât de mult pe diridicătoarea columbiană a regizorului, încât aceasta îl lasă în casă. Evenimentele ulterioare vor testa la fiecare dintre eroi percepțiile lor asupra limitelor spațiale și ospitalității.

28 decembrie, „Cârtiță”

 

Casa poporului ucrainean (strada Jacob von Petrovich, 2)

Aceasta este o poveste de investigație despre Serhio, în vârstă de 83 de ani, care devine agent secret într-un azil de bătrâni. Conform descrierii filmului Serhio este din ce în ce mai implicat în viața altor pensionari și înțelege adevăratele origini ale suferințelor acestora.

29 decembrie, „Micul Samdi”

Reședința Tineretului (Str. Holovna 41)

Damien Samdi și-a petrecut cea mai mare parte a vieții luptând cu dependența de droguri, bazându-se pe sprijinul mamei sale. „Aceasta este o poveste despre un om muncitor, grijuliu, responsabil, care este în luptă cu demonii săi”, se arată în descrierea filmului.

30 decembrie, scurtmetraje „Prankuri”, „Celălalt fiu al meu”, „Fiul străzilor” și „Curieri, nu eroi”.

Reședința Tineretului (Str. Holovna 41)

În filmul „Prankuri”, jucătorii online își descriu dificultățile cu „swathing”, care îi așteaptă mereu în timpul jocurilor. Evenimentele filmului se desfășoară prin videoclipuri de pe YouTube și înregistrări din jocuri online, conform descrierii filmului.

„Curieri, nu eroi” este un eseu video care explorează condițiile precare ale curierilor care livrează alimente la Milano. Descrierea spune că, odată cu declanșarea pandemiei de COVID-19, oamenii din diferite țări au sesizat rolul curierilor, în special în perioada de izolare.

„Celălalt fiu al meu” este un film de animație despre povestea unui tată care dă naștere unui fiu. Băiatul a fost diagnosticat pe neașteptate cu sindromul Down. Tatăl își inventează propriul mod de a trece de la surpriză și negare la iubirea necondiționată pentru fiul său, spune descrierea filmului.

„Fiul străzilor” este povestea lui Hodor, în vârstă de 13 ani, a cărui familie încearcă să-și obțină cartea de identitate. Fără ea, băiatul nu are acces la medicamente și mișcare în afara taberei de refugiați palestinieni Shatila din Beirut, Liban, conform descrierii filmului.

În cadrul Festivalului după vizionarea filmelor, este prevăzutăposibilitatea  de a le discuta cu experți: un psiholog, un medic, un manager de comunicare și un critic literar.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 367


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți