Cultură
15 noiembrie 2019

La Cernăuți se desfășoară Zilele culturii tradiționale românești

La Cernăuți se desfășoară Zilele culturii tradiționale românești

O serie de evenimente culturale au loc în cadrul Zilerelor culturii tradiționale românești la Cernăuți.  Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea  Culturii  Tradiţionale Româneşti Cernăuţi organizează o suită întreagă de manifestări culturale, potrivit Agenției BucPress.

Este vorba de ediția a XIII-a a Festivalului Internațional de folclor românesc ”Să-mi cânți, cobzar…”; lansare de carte românească; ediția a XI-a a Simpozionului Internațional ”Vatră dulce strămoșească”, dedicat problemelor culegerii şi păstrării folclorului;  ediția a II-a a Festivalului-concurs ”Rapsod Toadere Captari”; ”Caravana filmelor  documentare”, selecţie de filme documentare realizate în cadrul proiectului ”TVR Iaşi 28. Iași-Cernăuți-Chișinău”; Expoziție de artă meșteșugărească și pictură naivă cu articole realizate de discipolii Școlii Populare de Artă și Civilizație Românească ”Ciprian Porumbescu” din Cernăuți.  La expoziție vor participa și meșteri populari din Județele Suceava și Iași.  Marea majoritate a  exponatelor vor fi donate copiilor de la școli speciale din ținut sau licitate, în vederea adunării de fonduri pentru Școala Populară de Artă și Civilizație Românească din Cernăuți.

La Cernăuți a fost vernisată și Expoziția de artă fotografică ”Bucovina 100”.  O sută de fotografi din toată România au realizat 100 de fotografii în Bucovina ( Sala mare a Muzeului Regional de Artă Cernăuți (termen de expunere 15 noiembrie –10 decembrie).

„Valorificarea culturii naționale și a tradițiilor noastre strămoșești, propagarea comorilor populare românești – reprezintă scopul acestor acțiuni, prin care dorim să contribuim la prosperarea național-culturală a neamului în aceste ținuturi istorice”, potrivit organizatorilor.

Parteneri: Consulatul General al României la Cernăuți, ”Centrul Cultural Bucovina”, Suceava;   Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iași, Centrul pentru  Cultură Prahova,  Asociația  ”Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii    Tradiţionale Arboroasa”, Suceava,    Asociația Cadrelor didactice de etnie română din Ucraina, TVR Iași, cu sprijinul:  Consiliul Județean Suceava.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 717

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți