Cultură
Redactor: Mariana Struț
12 august 2021

La Cernăuți de Ziua Independenței Ucrainei va avea loc Festivalul de muzică clasică Mandyczewski Fest

La Cernăuți de Ziua Independenței Ucrainei va avea loc Festivalul de muzică clasică Mandyczewski Fest
12 august 2021

La Cernăuți de Ziua Independenței Ucrainei va avea loc Festivalul de muzică clasică Mandyczewski Fest

Cu ocazia celebrării celor 30 de ani de Independență a Ucraineila Cernăuți va avea loc Festivalul de muzică Mandyczewski Fest. În cursul săptămânii din preajma Zilei Independenței, Filarmonica regională de stat va găzdui concerte de orchestre, un spectacol și o premieră de valoare națională.

Acest lucru a fost raportat pe pagina de Facebook a filarmonicii regionale, potrivit UA Bucovina.

Festivalul din acest an este dedicat aniversării a 30 de ani de independență a Ucrainei. Tema sa este „Ucraina și locul ei în cultura mondială”.

Din program:

Festivalul va începe pe 22 august cu un spectacol despre crearea și dezvoltarea culturii în Bucovina. Se va derula la ora 18:00 în Piața Filarmonicii.

Pe 23 august la 18:30 – Premiera recitalului „Mesaj” (Poslanie) al lui Maryan Kuzan, pe text de Taras Șevcenko, cu un spectacol în scenă.

Pe 24 august – Un concert al orchestrei simfonice dedicat Zilei Independenței Ucrainei va avea loc la ora 18:00 în Piața Filarmonicii.

Pe 25 august – Un concert de muzică pentru pian dedicat aniversării a 200 de ani de la nașterea pianistului de origine româno-armeană Karol Mikuli, care s-a născut la Cernăuți, cu începutul la ora 18:30 în Sala Filarmonicii.

Pe 26 august – Proiectarea Filmului lui Leonid Fleiderman „Triumful și tragedia lui Josef Schmidt” la Centrul de Artă Ivan Mykolaychuk la ora 18:30.

Pe 27 august – Un concert al orchestrei academice de cameră „Capriccio” va avea loc la ora 18:30, în sala de orgă și muzică de cameră.

Pe 29 august – Un concert de muzică simfonică cu participarea corului de cameră academic va avea loc la ora 17:00 în Catedrala Adormirea Maicii Domnului, concertul este dedicat aniversării a 200 de ani de la Sfințirea Catedralei.

În cadrul programului Festivalului orchestrele vor interpreta muzică de compozitori precum: Eusebiu Mandicevschi, Karol Mikuli, Sidir Vorobkevych, Mykola Lysenko, Lev Kolodub, Myroslav Skoryk, Yevhen Stankovych, Valentyn Silvestrov.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 434


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți