Cultură
Redactor: BucPress
14 aprilie 2021

La Cernăuți a fost oficiată o Sfântă Liturghie pentru odihna sufletelor mitropoliților Bucovinei (FOTO)

La Cernăuți a fost oficiată o Sfântă Liturghie pentru odihna sufletelor mitropoliților Bucovinei (FOTO)
14 aprilie 2021

La Cernăuți a fost oficiată o Sfântă Liturghie pentru odihna sufletelor mitropoliților Bucovinei (FOTO)

Înaltpreasfințitul Meletie, Mitropolitul Cernăuților și Bucovinei a oficiat sâmbătă, 10 aprilie a.c., Sfânta Liturghie pentru odihna sufletelor tuturor mitropoliților Bucovinei. Serviciu divin a avut loc la Biserica cu hramul Sfinții Trei Ierarhi care se afla în cimitirul din suburbia Horecea a orașul Cernăuți.

Ierarhul a fost însoțit în rugăciune de către părintele Cristofor Gabor.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, mitropolitul Meletie, a săvârșit o slujbă de pomenire în care s-a rugat pentru odihna sufletelor episcopilor bucovineni și a tuturor creștinilor ortodocși.

Biserica cu hramul Sf.Trei Ierarhi din Cernăuți a fost construita în anul 1881 de către mitropolitul Silvestru Morariu Andrievici, ca fiind cripta pentru Mitropoliții Cernăuților și Bucovinei.

Sfântul lăcaș a fost sfințit la data de 26 mai 1884. Pe atunci Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie se săvârșea o singura dată pe an și anume când se pomeneau moșii de vară, sâmbăta de înainte duminicii Rusaliilor.

În acest paraclis mitropolitan au fost înmormântați următorii ierarhi: Episcopul Dositei Herescu, si mitropoliții: Teofil Bendella, Teoctist Blajevici, Silvestru Morariu Andrievici, Arcadii Ciupercovici, Vladimir de Repta, Nectarie Cotlarciuc.

Odată cu instaurarea regimului totalitar comunist, Biserica Sf.Trei Ierarhi a fost închisă, osemintele mitropoliților fiind profanate de către sovietici.

În anul 1990 paraclisul respectiv a fost renovat și deschis de către protoiereul Mihail Ivasiuc, care a slujit aici timp de 16 ani.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 611


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți