Cultură
Redactor: Marin Gherman
19 august 2021

La Cernăuți a fost lansată cartea "Istoria românilor canadieni 1890-2020"

La Cernăuți a fost lansată cartea
19 august 2021

La Cernăuți a fost lansată cartea "Istoria românilor canadieni 1890-2020"

La Cernăuți a fost lansată cartea "Istoria românilor canadieni 1890-2020" de Ștefan Străjeri. Sosit din statul american Michigan, dar fiind originar din Pojorâta Bucovinei, autorul a prezentat românilor din regiunea Cernăuți o istorie a unei comunități înstrăinate. Printre paginile acestei cărți găsim informații prețioase despre românii emigrați din localitatea bucovineană Boian, despre modul cum aceștia și-au păstrat graiul și tradițiile.

Evenimentul, organizat în cooperare cu Societatea „Golgota” a românilor din Ucraina, a fost moderat de Maria Toacă, coordonatoarea Bibliotecii Societății pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina "Mihai Eminescu" din Cernăuți.

De asemenea, la eveniment a fost prezent un grup de români din localitatea Boian, care l-a invitat pe autor să viziteze moșia strămoșească a lui Ion Neculce.

Autorul cărții s-a arătat a fi încantat și impresionat de frumoasa ocazie de a dialoga cu românii din regiunea Cernăuți într-un cadru cultural inedit.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 538


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți