Cultură
Redactor: Mariana Struț
03 noiembrie 2019

La Cernăuți a fost lansată o carte despre Reședința Mitropoliților Bucovinei și Dalmației

La Cernăuți a fost lansată o carte despre Reședința Mitropoliților Bucovinei și Dalmației

La Cernăuți a avut loc prezentarea de carte ”Minunea arhitecturală a Cernăuțiului” despre Reședința Mitropoliților Bucovinei și Dalmației, unde în prezent funcționează Universitatea Națională ”Iurii Fedkovici”. Coautoarele acestei ediții sunt Tamara Marusik și Irina Korotun.

Cartea este consacrată istoriei, specificului de construcție și pastrării principalululi edificiu al orașului Cernăuți - Reședinței Mitropoliților Bucovinei și Dalmației. Autoarele au acordat o atenție deosebită activității desfășurate de Mitropolitul Eugeniu Hacman și arhitectului Iosif Hlavka. Din paginile acestei cărți putem afla și despre calea anevoioasă în nominalizarea și includerea edificiului în Lista obiectivelor patrimoniului Mondial UNESCO.

”Consider includerea în Lista obiectivelor patrimoniului Mondial UNESCO a Reședinței Mitropoliților Bucovinei și Dalmației cel mai important eveniment al sec.XXI pentru orașul nostru și nu doar. Multe persoane s-au preocupat de această chestiune însă cel mai mare efort a fost depus de Tamara Marusik și Irina Korotun. Grație muncii depuse de aceste mult stimate doamne a fost edidată cartea ”Minunea arhitecturală a Cernăuțiului” care a inclus în sine date și documente istorice. Țin să mulțumesc din partea tututror cernăuțenilor pentru această lucrare de vază”, a menționat primarul de Cernăuți Oleksii Kaspruk.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 461

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com
BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP). Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a MRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți