Cultură
Redactor: Mariana Struț
20 octombrie 2021

La Cernăuți a fost inaugurată expoziția fotografică ”Fețe simple ale unei istorii deloc simple”

La Cernăuți a fost inaugurată expoziția fotografică ”Fețe simple ale unei istorii deloc simple”
20 octombrie 2021

La Cernăuți a fost inaugurată expoziția fotografică ”Fețe simple ale unei istorii deloc simple”

În data de 20 octombrie, curent, în incinta Bibliotecii științifice regionale ”Mihailo Ivasiuk” din Cernăuți a avut loc inaugurarea expoziției ”Fețe simple ale unei istorii deloc simple” care se încadrează în proiectul cu aceeași denumire realizat de Fundația de Binefacere „Resurse Sociale și Inițiative”, cu susținerea Fondului Cultural Ucrainean, notează Agenția BucPress din Cernăuți. 

De menționat că, expoziția din Cernăuți este finală și încheie prezentările fotografiilor locuitorilor regiunii Cernăuți.  Proiectul a avut drept obiectiv scrierea unei istorii comune a regiunii Cernăuți prin intermediul unor povești de viață ale oamenilor simpli. Expoziții de fotografii au avut loc în 6 comune ale regiunii Cernăuți (Hotin, Vijnița, Chițmani, Storojineț, Herța și Cernăuți), în cadrul acestora s-a desfășurat prezentarea a 180 de povești de viață ale locuitorilor din nordul Bucovinei, nordul Basarabiei și Ținutul Herța, și s-au realizat 24 de clipuri video despre cele mai reprezentative istorii ale oamenilor simpli, care au trecut prin diverse greutăți cauzate de război, foamete, deportări.

Fotografiile și poveștile de viață a celor din imagini au fost prezentate de Serghei Hacman, vice-președintele Fondului de Caritate „Resurse Sociale și Inițiative”, doctor în istorice; Natalia Neciaeva-Iuriiciuk, doctor în istorie; Natalia Fileac, directorul Bibliotecii Regionale „Myhailo Ivasiuk” din Cernăuți; Levko Dovgan, activist public. 

Momente lirice deosebite, care au subliniat profunzimea expoziției fotografice, au fost oferite de jurnalista și interpreta Carolina Jitaru și violonistul, Nicolae Hacman.

Bucovina, cunoscută în întreaga lume datorită multiculturalismului său, a fost în permanență în epicentrul unor evenimente dramatice, care au afectat întreaga societate de atunci. În cadrul proiectului urmează să fie editat un album de fotografii și mărturii ale bucovinenilor. De asemea, va fi lansat un website, care va include toate aceste materiale.

Agenția de Știri BucPress – www.bucpress.eu
Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 536


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți