Cultură
Redactor: Marin Gherman
04 noiembrie 2021

La Cernăuți a fost finalizat proiectul „Fețe simple ale unei istorii deloc simple”

La Cernăuți a fost finalizat proiectul „Fețe simple ale unei istorii deloc simple”
04 noiembrie 2021

La Cernăuți a fost finalizat proiectul „Fețe simple ale unei istorii deloc simple”

La Cernăuți  a avut loc conferința de încheiere a proiectului „Fețe simple ale unei istorii deloc simple”, realizat de Fundația de Binefacere „Inițiative și resurse sociale”, cu susținerea Fondului Cultural Ucrainean.

Proiectul a prevăzut scrierea unei istorii comune a regiunii Cernăuți prin intermediul unor povești de viață ale oamenilor simpli. Au avut loc în ultimele 4 luni diferite expoziții de fotografii în 6 comune ale regiunii Cernăuți (Hotin, Vijnița, Chițmani, Storojineț, Herța și Cernăuți), prezentarea unor povești de viață ale locuitorilor din nordul Bucovinei, nordul Basarabiei și Ținutul Herța, realizarea unor clipuri video despre cele mai reprezentative istorii ale oamenilor simpli, care au trecut prin diverse greutăți cauzate de război, foamete, deportări.

În cadrul proiectului a fost editat un album de fotografii și mărturii ale bucovinenilor. De asemenea, a fost lansat un website, care include toate aceste materiale.

Evenimentele organizate în cadrul proiectului au inclus și momente lirice deosebite, care au subliniat profunzimea expozițiilor fotografice și istoriilor de viață ale unor bucovineni care au făurit istoria, dar nu au nimerit pe paginile cărților și manualelor despre trecutul zbuciumat al ținutului.

Vineri, 5 noiembrie 2021, televiziunea online BucPress TV din Cernăuți va difuza un reportaj despre acest proiect în cadrul emisiunii „Accente cernăuțene” de la ora 21:00.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 504


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți