Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
11 noiembrie 2018

La Cernăuți a avut loc Olimpiada orășenească la limba și literatura română (VIDEO)

La Cernăuți a avut loc Olimpiada orășenească la limba și literatura română (VIDEO)

Duminică, 11 noiembrie 2018, la Cernăuți s-a desfășurat etapa a doua a Olimpiadei orășenești la limba și literatura română. Anul acesta la Olimpiadă au participat 27 de elevi din clasele a șaptea, a opta, a noua, a zecea și a unsprezecea din cele patru școli cu predarea în limba română din orașul Cernăuți, informează Agenția BucPress.

Potrivit doamnei Angela Moraraș, metodistă, președinta Juriului din acest an al Olimpiadei de limbă și literatură română din orașul Cernăuți toți elevii de la școlile de cultură generală nr. 10, 13 și 17, dar și de la Gimnaziul nr. 6 ”Alexandru cel Bun” din centrul regional, incluși pe listele de participare la Olimpiadă, și-au anunțat prezența la timp, demonstrându-și capacitățile de cunoaștere a limbii și literaturii române.

Subiectele din acest an la cea de-a doua etapă a Olimpiadei orășenești la  limba și literatura română au fost pe măsura așteptărilor elevilor, aceștia afirmând că au reușit să facă față cerințelor și să se încadreze în cele trei ore pentru a răspunde în scris la cele 4 subiecte propuse.

Învingătorii celei de-a doua etape a Olimpiadei orășenești Cernăuți la limba și literatura română vor participa la etapa regională, apoi la Olimpiada națională de limbă și literatură română. Evident că cei mai talentați elevi din regiunea Cernăuți vor participa și la Olimpiada Internațională la limba și literatura română, olimpiadă care se desfășoară în fiecare an în România.

BucPress

 

Material video
BucPress TV vă prezintă un reportaj despre desfășurarea la Cernăuți a celei de-a doua etape a Olimpiadei orășenești la limba și literatura română

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 715

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți