Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
20 iulie 2021

La Budapesta a fost prezentat ghidul „Transcarpatia prin ochii maghiarilor”

La Budapesta a fost prezentat ghidul „Transcarpatia prin ochii maghiarilor”
20 iulie 2021

La Budapesta a fost prezentat ghidul „Transcarpatia prin ochii maghiarilor”

Ghidul „Transcarpatia prin ochii maghiarilor” (Kárpátalja magyar szemmel) a fost prezentat la Budapesta, informează MTI, citată de BucPress Cernăuți.

„Nu a existat niciodată un ghid atât de cuprinzător și profesional pentru Transcarpatia”, a declarat Istvan Grezha, plenipotențiarul ministrului responsabil pentru dezvoltarea cooperării dintre regiunile Szabolcs-Szatmár-Bereg și Transcarpatia, precum și pentru coordonarea Programului de dezvoltare preșcolară din bazinul Carpatic. Potrivit acestuia, cartea îl familiarizează pe cititor cu istoria și geografia regiunii, oferă informații despre diferite zone, componenta socială.

Istvan Grezha a menționat că deoarece „Ghidul gastronomic pentru Transcarpatia” a fost publicat anterior, această ediție va apărea și în limba ucraineană în toamnă.

"Sarcina noastră nu este doar ca Transcarpatia să fie vizitată de cât mai mulți turiști din Ungaria, ci și ca cât mai mulți vizitatori ucraineni să se familiarizeze cu valorile și frumusețile ei unice", a spus el.

În plus, Istvan Grezha a menționat că în ultimii ani, mulți turiști ucraineni au descoperit Transcarpatia, iar Ungaria depune eforturi mari pentru a face regiunea mai atractivă.

"Transcarpatia este o regiune sigură, locuitorii săi, atât maghiari, cât și de alte naționalități, sunt fericiți să primească oaspeți din Ungaria", a adăugat el.

Potrivit președintelui Societății de Cultură Maghiară din Transcarpatia Vasyl Brenzovych, ghidul va umple un gol. Șeful TUKZ-KMKS este mândru că această cartea prezintă o serie de monumente, care au fost realizate de Societate, inclusiv o statuie a lui Rakoczi din Beregovo, care este descrisă pe coperta publicației și un semn memorial pe Pasul Veretsky

Potrivit lui Vasyl Brenzovych, întreprinderile turistice maghiare s-au dezvoltat semnificativ în Transcarpatia, ceea ce a fost facilitat de instruiri profesionale, programe și granturi.

"Sperăm că situația din Ucraina se va îmbunătăți, punctele de trecere a frontierei vor deveni mai ușor de trecut, iar industria turismului din regiune va prospera din nou", a declarat șeful TUKZ-KMKS.

Șeful Biroului de Turism Maghiar Transcarpatic, Anshrash Mester, a declarat că organizația a fost înființată în 2014 pentru a uni pe cei implicați în turismul maghiar din regiune.

"Ghidul de 450 de pagini este o publicație de înaltă calitate care acoperă întreaga Transcarpatie", a spus el, adăugând că problema publicării unor volume separate, care va prezenta în mod detaliat raioanele  regiunii, este în curs de pregătire pentru tipar.

Publicația „Transcarpatia prin ochii maghiarilor” a fost finanțată de o comisie ministerială condusă de Istvan Grezha. Cartea este, de asemenea, disponibilă electronic, în format PDF. Ghidul, publicat de Shark Kft., a fost editat de către vicepreședintele Biroului de turism maghiar transcarpatic, Josip Torpoi.

După cum a scris  anterior presa din Transcarpatia, Vasyl Brenzovych a plecat în Ungaria din cauza procedurilor penale împotriva sa, iar lui Istvan Grezha i s-a interzis intrarea în Ucraina din cauza implicării  în alegeri.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 437


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți