Cultură
Redactor: Marin Gherman
05 iunie 2021

La Buda Mică din Ținutul Herța a fost ridicată o cruce în memoria românilor deportați de sovietici (VIDEO)

La Buda Mică din Ținutul Herța a fost ridicată o cruce în memoria românilor deportați de sovietici (VIDEO)
05 iunie 2021

La Buda Mică din Ținutul Herța a fost ridicată o cruce în memoria românilor deportați de sovietici (VIDEO)

În curtea Bisericii „Tuturor Sfinților” din localitatea Buda Mică, Ținutul Herța, a fost sfințită o cruce, ridicată de enoriași în memoria românilor deportați de sovietici. Românii din Buda Mică, sub îndrumarea părintelui paroh Ioan Petro, au înălțat rugăciuni către ceruri pentru românii care au căzut victime crimelor regimului total-sovietic, informează Agenția BucPress din Cernăuți.

Prima biserică din acest sat care aparține Ținutului Herța a fost construită din lemn la 5 iulie 1754 de paharnicul Constantin Holban. A fost refăcută în 1818 (cum arată astăzi) de fiul paharnicului Constantin – vistiernicul Damian Holban. Biserica nouă a fost sfințită la 29 iulie 1818 de Atanasie, protopopul de Herța. Enoriașii acestei biserici au decis în 2018, în anul împlinii a 200 de ani de la ctitorire, să inițieze o reparație și o modernizare a bisericii renumitei familii Holban și după finalizare să celebreze frumoasa aniversare a Bisericii „Tuturor Sfinților” din Buda Mică.

În septembrie 2019 în acest sat pitoresc din raionul Herța, regiunea Cernăuți, un sobor de preoți, în frunte cu IPS Meletie, Mitropolitul Cernăuțiului și Bucovinei, a sfințit Biserica „Tuturor Sfinților” din localitate, în semn de celebrare a împlinirii celor 200 de ani de la ctitorire.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 1314


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți