Cultură
Redactor: Mariana Struț
01 iunie 2021

La 1 iunie este sărbătorită Ziua Internațională a Copilului

La 1 iunie este sărbătorită Ziua Internațională a Copilului
01 iunie 2021

La 1 iunie este sărbătorită Ziua Internațională a Copilului

În prima zi de vară în Ucraina, România și Republica Moldova, dar și în alte state ale lumii este sărbătorită Ziua Internațională a Copilului. Pentru prima data Ziua Copilului a fost marcată acum 70 de ani, în 1950.

Societatea, guvernul țării, părinții și organizațiile civice trebuie să definească și să asigure toate drepturile pe care le au copiii.

Ziua Protecției Copilului este o sărbătoare a bucuriei și speranței. Nu este doar un motiv de bucurie pentru copii, ci și un prilej de a discuta despre necesitatea apărării drepturilor copilului. Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

Majoritatea țărilor au căzut de acord asupra zilei de 1 iunie, prima zi de vară, însă  nu toate statele sărbătoresc Ziua Copilului acum, 22 noiembrie fiind o dată populară în țări precum Canada, Marea Britanie, Suedia, Spania, Olanda, Franța, Grecia sau Islanda.

BucPress aduce cele mai sincere felicitări copiilor din Cernăuți, dar și din întreaga lume. Copilăria este o lume plină de lumină și armonie. Să vă bucurați de ea, dragi copii! La mulți ani de 1 iunie!

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 833


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți