Cultură
20 august 2021

Instalația-metaforă a unui pictor din Cernăuți trezește întrebări și nedumeriri

Instalația-metaforă a unui pictor din Cernăuți trezește întrebări și nedumeriri
20 august 2021

Instalația-metaforă a unui pictor din Cernăuți trezește întrebări și nedumeriri

Un pictor din orașul Cernăuți a fost interogat de Serviciul de Securitate pentru instalația-metaforă ”Haholi îngenunchiați”

Directorul galeriei, ce găzduiește noua expoziție a autorului Ivan Salevici, s-a adresat Serviciului de Securitate al Ucrainei. Potrivit directorului, instalația expusă poate ofensa vizitatorii din cauza utilizării steagului rusesc în instalația.

Departamentul regional al Serviciului de Securitate al Ucrainei a reacționat la instalația artistului cernăuțean, care înfățișează oameni în cămăși brodate, îngenunchiați, și care, cu probabiliatte, privesc spre est - în direcția Rusiei...

”Această instalație poate deveni un pretext pentru atacuri informative din partea forțelor anti-ucrainene”, a declarat pentru UA:Bucovina, purtărorul de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei în regiunea Cernăuți, Lesia Fedorenko.

Din această cauză, artistului i s-a cerut să scrie o explicație a instalației, astfel încât vizitatorii să nu interpreteze diferit conceptul artistic al exponatului.

Anterior, într-un comentariu audiovizualului public, autorul instalației Ivan Salevci a spus, că angajații de la Serviciul de Securitate din regiune l-au interogat mai mult de 2 ore, fiind întrebat despre utilizarea steagului rusesc în instalație.

Potrivit lui Salevici, ”Haholii” îngenunchiați este o instalație-simbol a oamenilor care continuă să privesscă spre Rusia...”

Vom reaminti, instalația lui Salevici este expusă în Centrul de Cultură Vernisaj din Cernăuți, alături de alte exponate consacrate împlinirii a 30 de ani de la proclamarea Independenţei Ucrainei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 496


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți