Cultură
Redactor: BucPress
09 iunie 2021

Înnoire la biserica din Fundoaia, ținutul Herța (FOTO)

Înnoire la biserica din Fundoaia, ținutul Herța (FOTO)
09 iunie 2021

Înnoire la biserica din Fundoaia, ținutul Herța (FOTO)

Zilele trecute, în cătunul Fundoaia din satul Beceşti, comuna Herța, la Biserica cu hramul Sf. Nicolae, a avut loc slujba de Târnosire a Sfântului Altar și Sfințirea Catapetesmei.

Alături de părintele Vasile Cazac, Paroh al Bisericii „Sf. Nicolae”, slujba de sfințire a fost săvârșita de Episcopul Herței, Preasfințitul Siluan, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, printre care au fost prezenți părintele arhimandrit Nichita, secretarul Eparhiei Cernăuți, protoiereului mitrofor Ioan Gorda, protopop de Hliboca și protoiereului mitrofor Dumitru Pavel, protopop de Herța.

Programul a început cu Sfânta Liturghie Arhierească şi a continuat cu un Te Deum şi slujba de resfinţire a bisericii „Sf. Nicolae”.

Amintim că biserica „Sf. Nicolae” a fost renovată prin strădaniile credincioşilor din satul Fundoaia în frunte cu părintele paroh, protoiereul Vasile Cazac, ea fiind cea mai mică, dar şi cea mai veche biserică din zonă, anul acesta împlinind jubileul de 460 de ani de la fondare.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 638


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți