Cultură
01 martie 2021

Incredibil! Pereții interiori ai unui ambulatoriu erau construiți din ICOANE

Incredibil! Pereții interiori ai unui ambulatoriu erau construiți din ICOANE
01 martie 2021

Incredibil! Pereții interiori ai unui ambulatoriu erau construiți din ICOANE

Valoroase icoane pictate pe lemn - adevărate capodepere, găsite  întâmplător, într-o localitate din regiunea Cernighiv.

Icoane vechi, pictate pe lemnul pereților din interiorul unui spital distrus de incendiu în urmă cu 16 ani, au fost descoperite recent de către constructorii care demontau clădirea din lemn în satul Novi Mlyni.  

”În această localitate din regiunea Cernighiv au decis să demonteze clădirea vechiului spital ruinat în urma unui incendiu și, incredibil, au observat că toți pereții din interior sunt  construiți din ICOANE pe lemn…”, notează publicația regională Ora Cernigovului cu referire la informația postată pe pagina de Facebook a comunității Noi și satul Novi Mlyni.

Potrivit informației, spitalul din această  localitate a fost mistuiă de flăcări cu 16 ani în urmă, dar abia în prezent au început lucrările de demontare a clădirii și s-a descoperit, din întâmplare, că unii dintre pereții interiori ai spitalului erau construiți din icoane. Constructorii intenționează să doneze icoanele pictate pe lemn sfântului locaș din această localitate  -  Biserica Sfânta Treime, ctitorită cu peste două sute de ani în urmă, prin 1800.

Cu probabilitate, aceste icoane pictate pe lemn (din interiorul spitalului ruinat de flăcări) au fost luate de ”luptătorii împotriva credinței” dintr-o altă biserică – Sf. Nicolae. Această capodoperă a arhitecturii de lemn (Biserica Sf. Nicolae) a fost construită pe teritoriul ucrainean în stânga Niprului în secolul al XVIII-a și a fost ruinată de bolșevici prin anii 1930.

După această descoperire, personalul medical al spitalului și-a amintit de un pacient ”neobișnuit” din anii 1990, care se ruga la ”pereți”.  Fiul acestuia a povestit că ”pacientul neobișnuit” era preotul Pavlo Liodok, care a fost represat de comuniști.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

 

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 799


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți