Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
22 decembrie 2021

În Transcarpatia va fi fondat un Muzeu al Medicinii

În Transcarpatia va fi fondat un Muzeu al Medicinii
22 decembrie 2021

În Transcarpatia va fi fondat un Muzeu al Medicinii

Muzeul Medicinii va fi fondat în Transcarpatia. Despre aceasta s-a discutat la ședința comisiei permanente a Consiliului Regional Transcarpatia pentru sănătatea, ocuparea forței de muncă și protecția socială a populației, participanți la operațiunea antiteroristă și protecția mediului.

În incinta Spitalului regional se prevede  deschiderea unui Centru  informațional și a unei biblioteci. Medicul-șef Iuri Iațina  va dona  viitoarei biblioteci colecția de cărți personale. Medicul spune că intenționează să creeze un Muzeu al Medicinii pe baza bibliotecii sale, unde oricine poate vedea nu doar cărți valoroase despre istoria medicinii, ci și instrumente sau echipamente medicale de epocă.

În plus, membrii comisiei propun o serie de programe medicale spre aprobare în cadrul sesiunii, în special privind furnizarea de medicamente, materiale medicale și proteze dentare gratuite pentru veteranii de război și categoriile privilegiate ale populației, privind lupta împotriva cancerului și tuberculozei pentru anii 2022-2026, potrivit serviciului de presă al Consiliului Regional Transcarpatic.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 375


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți