Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
29 iunie 2021

În Transcarpatia a avut loc festivalul fierarilor și artei populare

În Transcarpatia a avut loc festivalul fierarilor și artei populare
29 iunie 2021

În Transcarpatia a avut loc festivalul fierarilor și artei populare

Timp de două zile, festivalul tradițional de fierărie, olărit, sculptură și tricotat  a prilejuit pentru numeroșii vizitatori  o experiență și o dispoziție de neuitat.

Anul trecut acest festival nu a avut loc din cauza restricțiilor de carantină.

La Festivalul artei  populare și fierărie „Gamora” s-a organizat prima cursă montană cu obstacole artificiale și naturale în zonă la o distanță de 10 kilometri pentru adulți și 1 kilometru pentru copii.

Gamora Forge este singura fierărie pe  apă din Ucraina și Europa. Este situată  în satul Lisiceovo, fostul raion Irșava, actualul Mucacevo.

Fierăria a fost inaugurată  în anii 60 ai secolului al XVIII-lea și nu a încetat să funcționeze de atunci. În prezent aici lucrează doi fierari, care realizează  echipamente agricole de lucru pentru țăranii locali.

Festivalul Gamora Forge se desfășoară o dată pe an în ultimul weekend din iunie, fondat în 1987 drept o competiție creativă pentru fierari și o demonstrație de abilități profesionale. În vremurile pre-pandemice, festivalul Gamora a adunat până la 10.000 de invitați și turiști.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 480


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți