Cultură
Redactor: Mariana Struț
16 august 2021

În Top – 50 Ucraina au intrat 2 învățători din regiunea Cernăuți

În Top – 50 Ucraina au intrat 2 învățători din regiunea Cernăuți
16 august 2021

În Top – 50 Ucraina au intrat 2 învățători din regiunea Cernăuți

Doi învățători din regiunea Cernăuți au ajuns în semifinalele Premiului Național Global Teacher Prize Ukraine 2021. Despre aceasta este raportat pe site-ul web al premiului.

Mikola Popadiuk din Cernăuți și Mariana Klimciuk din localitatea Dolișnii Șipot au intrat în TOP-50 cei mai buni profesori ai Ucrainei, potrivit UA Bucovina.

Mariana Klimciuk predă engleza la școala la distanță Meridian.

Ea a fost inclusă în mod repetat în TOP-50 cei mai buni profesori din țară, în conformitate cu Global Teacher Prize Ucraina. Elevii ei susțin examenele de la Cambridge și participă la programul de schimb internațional FLEX. Și recent, Mariana a trăit o experiență unică predând la Academia Internațională din Irak. A predat nu numai engleza, ci și matematică, științe și educație civică copiilor din Irak. Mai mult, reunește elevii din ambele țări în inițiativele sale. Una dintre ele este o întâlnire online cu cercetătoarea Antarcticii de origine turcă Burku Ozsoy.

„Chiar și acum, la bătrânețe, am realizat că cel mai bun indicator al muncii unui profesor este umanitatea elevilor săi”.

Mikola Popadiuk îi învață pe copii la liceul № 10 din Cernăuți. El predă istoria lumii, educația civică, istoria Ucrainei, jurisprudența și elementele de bază ale gândirii critice.

Elevii lui Mikola Popadiuk intră la universități din Europa și Canada, depășesc problemele de sănătate mintală și organizează seri literare. Diviza  principală al semifinalistului este să nu fie doar un profesor, ci un partener pentru elevii săi. La lecții, profesorul folosește TikTok, folosește metoda „Fac parte din istorie”, astfel încât elevii să se poată imagina ca oameni dintr-o anumită epocă istorică și abordează metoda cetățeniei digitale, în special pe baza materialelor platformei „Irex Mocotoms”.

În viitor, profesorul intenționează să dezvolte programe de stagii de o zi pentru elevi, în vederea faciliterii în alegerea profesiei potrivite.

”În adolescență, cartea mea preferată a fost JD Salinger's Above the Abyss. Și apoi m-am asociat cu personajul principal - Golden Caulfield, pentru care cel mai mare vis era să „prindă copiii dacă aleargă foarte aproape de abis; să-i păzească pe copii de prăpastia vieții . La un moment dat, am pus un sens ușor diferit în aceste cuvinte, dar astăzi înțeleg că acest lucru s-a aplicat viitoarei mele lucrări didactice".

Premiul Global pentru Profesori este Premiul Nobel pentru Profesori anual, lansat de miliardarul Sunny Warki în 2014. Premiul național a fost inițiat de asociația publică „Osvitoria” în 2017.

Scopul său este să celebreze contribuția profesorilor ucraineni și să ridice prestigiul profesiei de profesor. Câștigătorul primește 250 de mii de grivne, un an de studiu și o călătorie la forumul educațional mondial.

În 2017, câștigătorul Premiului Global pentru Profesori din Ucraina a fost profesorul din Cernăuți, Paul Pshenichka.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 589


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți