Cultură
Redactor: Elvira Chilaru
04 iunie 2021

În regiunea Transcarpatia a mai fost deschis un centru cultural maghiar

În regiunea Transcarpatia a mai fost deschis un centru cultural maghiar
04 iunie 2021

În regiunea Transcarpatia a mai fost deschis un centru cultural maghiar

Clădirea Băncii Austro-Ungare a fost restaurată și numită în onoarea celebrului artist plastic  Mihai Muncaci.

Clădirea istorică va deveni un centru al culturii maghiare nu numai pentru comunitatea locală, ci și pentru întreaga Transcarpatie.

Pentru a fonda  Centrul Cultural Maghiar din Mucacevo, Ungaria a cumpărat clădirea acum 5 ani. Clădirea restaurată este planificată să fie utilizată pentru evenimente culturale și expoziții.

Există o sală spațioasă pentru evenimente festive,  care poate găzdui mai mult de 200 de spectatori, precum și o scenă de ultimă generație și un dressing. Pereții sălii  sunt decorate cu reproducerile picturilor ce aparțin penelului lui  Mihai Muncaci, iar la parterul Casei maghiare se află un bust al celebrului artisti.

„Suntem mândri că am reușit să restaurăm  o clădire atât de mare în Mucacevo, un oraș care a fost întotdeauna interetnic și prietenos cu comunitatea maghiară”, a declarat distinsul invitat al evenimentului, șeful Biroului prim-ministrului maghiar, Georgy Guyas.

În timpul restaurării am reușit să păstrăm și să redăm autenticitatea monumentului arhitectural. Seiful unic al băncii, vechi de peste 100 de ani, a fost, de asemenea, restaurat. În interiorul seifului există dulapuri din perioada austro-ungară, cehă, sovietică și modernă, ucraineană, unde au fost depozitate odinioară valori mobiliare importante și alte obiecte de valoare, iar aici este planificat să fie creat un muzeu de numismatică.

La etajul al treilea există o sală de expoziții, unde s-au păstrat vechile grinzi de lemn și este, de asemenea, dotată cu iluminare și încălzire moderne. Clădirea restaurată va fi încă o carte de vizită a orașului Mucacevo.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 611


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți