Cultură
Redactor: Vitalie Zâgrea
15 noiembrie 2021

În regiunea Cernăuți s-a desfășurat Olimpiada de limba și literatura română

În regiunea Cernăuți s-a desfășurat Olimpiada de limba și literatura română
15 noiembrie 2021

În regiunea Cernăuți s-a desfășurat Olimpiada de limba și literatura română

La începutul acestei săptămâni elevii din regiunea Cernăuți au revenit la şcoală. După trei săptămâni de vacanță și învățământ în regim on-line procesul educaţional în toate școlile din Bucovina se va desfăşura cu prezenţa fizică a elevilor şi a profesorilor. Acest fapt se datorează reducerii numărului cazurilor de infectare cu Sars-Cov-2.

Printre primii copii care au revenit la școală după aceste trei săptămâni de vacanță și învățământ on-line au fost elevii din școlile cu predare în limba română din regiunea Cernăuți. Pentru ei, departamentul de Învățământ și Știință din cadrul Administrației Regionale de Stat Cernăuți a organizat sâmbătă, după doi ani de întrerupere, Olimpiada de limba și literatura română, la care au participat peste o sută de elevi din clasele 7-11 din întreaga regiune. Numai în orașul Cernăuți de la cele 4 școli cu predare în limba română la Olimpiadă s-au înscris 26 de elevi.

Pentru elevi a fost un prilej de bucurie să participe la olimpiada de limba și literatura română. Majoritatea subiectelor s-au bazat pe programul de învățământ, dar au fost și unele teme care le-au creat dificultăți copiilor.   

Învingătorii celei de-a doua etape a Olimpiadei de limba și literatura română vor participa și la cea de-a treia etapă, cea regională, iar la etapa națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română din Ucraina, care va avea loc la începutul anului 2022 tot la Cernăuți, vor participa și elevii-învingători din regiunea Transcarpatia.

Televiziunea online BucPress TV a difuzat un reportaj despre cea de-a doua etapă a Olimpiadei de limba și literatura română, care poate fi vizionat în subsolul acestui text.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Material video


Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 914


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți