Cultură
Redactor: Mirela Amarie
09 aprilie 2021

În regiunea Cernăuți, 6 milioane de grivne vor fi alocate pentru proiectele culturale

În regiunea Cernăuți, 6 milioane de grivne vor fi alocate pentru proiectele culturale
09 aprilie 2021

În regiunea Cernăuți, 6 milioane de grivne vor fi alocate pentru proiectele culturale

Veste bună pentru domeniul cultural. Pentru prima dată în regiunea Cernăuți a fost creat un mini-analog al Fundației Culturale Ucrainene, care vrea să aloce bani pentru idei nestandardizate. Inițiativa a fost prezentată în cadrul unei conferințe de șeful Administrației Regionale de Stat Cernăuți, Serhiy Osaciuk.

„Începem un format de interacțiune extrem de interesant cu comunitatea din Cernăuți, cu toți cei care visau să-și realizeze ideile artistice, dar nu au avut posibilitatea. Suntem gata să sprijinim nu numai construcțiile, infrastructura socială, drumurile, educația și medicina, ci și dezvoltarea culturală cu fonduri de la bugetul regional. Banii pot fi dați oricui este capabil să creeze un produs cultural cernăuțean modern, unic și dinamic”,  a spus Serhiy Osaciuk.

Ar trebui să vă prezentați proiectul și să completați cererea de alocare a fondurilor în termen de o lună, până pe data de 7 mai.

Potrivit șefului Administrației Regionale de Stat Cernăuți, câștigătorii vor fi selectați de către o comisie alcătuită din artiști, personalități creative, precum și reprezentanți ai administrației și ai consiliului regional. Toate proiectele care câștigă și primesc finanțare trebuie să fie implementate până la sfârșitul anului.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 523


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți