Cultură
Redactor: Svetlana Pantea
17 august 2021

În perioada3-5 septembrie la Cernăuţi va avea loc Festivalul internaţional de poezie “Meridian Czernowitz”

În perioada3-5 septembrie la Cernăuţi va avea loc Festivalul internaţional de poezie “Meridian Czernowitz”
17 august 2021

În perioada3-5 septembrie la Cernăuţi va avea loc Festivalul internaţional de poezie “Meridian Czernowitz”

În această perioadă, la Cernăuţi se vor aduna poeţi din Ucraina, Germania, Austria, Elveţia şi Israel pentru a participa la lecturi poetice, discuţii şi prezentări de carte, evenimente culturale, muzicale şi teatrale.

Între participanţii străini, invitaţi la ediţia ordinară a festivalului “Meridian Czernowitz” se numără poeţii Noam Partom, Tomer Dotan-Dreyfus (Israel), Rudolf Bussmann (Elveția), Maya Gaderlap (Austria), scriitorul și traducătorul spaniol-cubanez Jose A. Campos și alții. Ucraina va fi prezentată de Serhii Jadan, Iurii Andruhovici, Katerina Kalitko, Irina Ţilik, Taras Prohasko și alţii. Programul de evenimente include, de asemenea, prezentarea în permieră a trei cărţi care vor fi publicate de editura „Meridian Czernowitz”.

Ediţia curentă a festivalului are ca temă „Ucraina prin ochii lumii”. În cadrul ei, intelectualii ucraineni și străini, autorii, traducătorii și reprezentanții instituțiilor culturale vor vorbi despre percepția Ucrainei și a sectorului cultural al acesteia în străinătate.

„Meridian Czernowitz” este un produs cultural competitiv, un instrument puternic pentru atragerea turiștilor străini la Cernăuți în special, și în Ucraina în general, un centru pentru formarea legăturilor culturale internaționale și crearea unei imagini pozitive a Ucrainei”, a declarat directorul festivalului Evghenia Lopata.

Acţiunile culturale vor avea loc cu respectarea obligatorie a normelor de carantină. Proiectul este susținut de Fondul cultural ucrainean, având ca parteneri Ambasada Germaniei în Ucraina, Ambasada Elveției în Ucraina, Forumul Cultural Austriac Kiev, Pro Helvetia şi alţii. Intrarea la evenimente este liberă.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 441


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți