Cultură
Redactor: Svetlana Pantea
22 octombrie 2019

În perioada 1-8 noiembrie la Cernăuţi va avea loc festivalul de muzică clasică „Noiembrie bucovinean”

În perioada 1-8 noiembrie la Cernăuţi va avea loc festivalul de muzică clasică „Noiembrie bucovinean”

Potrivit organizatorilor, concertele de muzică clasică vor avea loc la Sala de orgă şi Filarmonica Regională de Stat Cernăuţi.În special, în cadrul festivalului,  vor avea loc concerte de muzică la orgă şi pian, muzică de cameră şi muzică simfonică. De asemenea, va fi susţinut un concert consacrat jubileului de 80 de ani a cântăreţei Lesea Diciko. În plus, va participa şi un grup de chitarişti din Kiev.  

Intre invitaţii speciali ai evenimentului va fi şi cunoscutul dirijor Mark Voloh, născut la Cernăuţi în anul 1960, şi care la vârsta de 12 ani a plecat cu familia în Israel. Cu doi ani în urmă, a revenit în oraşul natal pentru prima dată după 40 de ani ani de absenţă. „Revenind la Cernăuţi, m-am întors în copilărie.  Aici este casa mea,  eu întotdeauna am spus că sunt cernăuţean şi astfel voi rămâne.  Am rămas profund impresionat de frumuseţea acestui oraş, de oamenii care m-au întâlnit şi revin în fiecare an aici cu mare bucurie, pentru că mi-am dat seama că nu pot trăi fără să vin macar o dată pe an la Cernăuţi”, a spus el în intr-un interviu pentru molbuk.ua.

Amintim că  Festivalul de muzică clasică „Noiembrie bucovinean” şi-a luat startul în anul 2007 şi are loc în cadrul Programului complex privind dezvoltarea culturii.

Agenţia BucPresswww.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 315

radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a DRP.
© 2020 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți