Cultură
Redactor: BucPress
30 septembrie 2021

Hram la mănăstirea din Boian. Credincioși din întregul ținut au participat la slujba religioasă

Hram la mănăstirea din Boian. Credincioși din întregul ținut au participat la slujba religioasă
30 septembrie 2021

Hram la mănăstirea din Boian. Credincioși din întregul ținut au participat la slujba religioasă

La 25 septembrie 2021, Mănăstirea de măici din Boian s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare prin prăznuirea Hramului Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Plângătoare”.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitului Mitropolit Longhin Jar, ctitor al Mânăstirii Bănceni, Alături de ierarh la eveniment au participat Arhiepiscopul Eusebie de Șepetivka și Slavutici, Episcopul Siluan de Herța, precum și o mulțime de preoți și diaconi al Eparhiei Cernăuților și a Bucovinei.

Alături de clerici, la slujbă au asistat o mulțime de credincioși, pelerini din întregul ținut.

La sfârșitul slujbei, ÎPS Longhin a rostit un cuvânt de învățătură, felicitându-i pe mireni cu sărbătoarea Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Plângătoare” și pentru faptul că rămân statornici în credința lor ortodoxă.

Vă aducem la cunoștință faptul că mănăstirea de măici din Boian a fost înființată în anul 1995 sub tutela bisericii din localitate, ce poartă hramul „Nașterea Maicii Domnului”. Anume în acest sfânt lăcaș, în seara zilei de 18 decembrie 1993, pe când se slujea utrenia, creștinii aflați la slujbă au fost martorii unei adevărate minuni. Din ochii Maicii Domnului de pe icoana iconostasului a început să izvorască lacrimi. Mitropolitul Onufrie, Arhiepiscopul Cernăuților și Bucovinei pe atunci, a verificat faptul și s-a constatat că e o minune Dumnezeiască și icoana a fost canonizată.

Obștea monahală s-a format la scurt timp după această minune.

Inițial, mănăstirea a activat ca schit sub grija spirituală a Mănăstirii „Înălțarea Domnului” din Banceni, măicile find preocupate de îngrijirea copiilor orfani și rucodelie.

Statutul mănăstirii a fost recunoscut prin decretul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene la 29 decembrie 1999.

Agenţia BucPress - www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 698


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți