Cultură
Redactor: Svetlana Pantea
10 august 2021

Festivalul de Artă Medievală revine la Suceava după un an de pandemie

Festivalul de Artă Medievală revine la Suceava după un an de pandemie
10 august 2021

Festivalul de Artă Medievală revine la Suceava după un an de pandemie

Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” desfăşurat annual în Cetatea de Scaun a Sucevei va fi reluat vara aceasta, după un an de pauză, urmând să fie organizat în perioada 13-15 august, a menţionat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

În acest context, Administrația județeană și Muzeul Național al Bucovinei pregătesc o serie de activități în Cetatea de Scaun a Suceveu și în spațiul din jurul cetății,  precum și în incinta Muzeului Satului Bucovinean.

„Sperăm să fim primii din țară care reluăm manifestările de acest tip. Și asta deoarece Festivalul Medieval de la Suceava a devenit cel mai importat festival de gen din țară. De asemenea, vrem să transmitem foarte clar că ne pregătim pentru a relua activitățile la un nivel cât mai apropiat de normalitate, adică din perioada de dinainte de pandemie. Iar această determinare a noastră poate fi privită și ca un gest de revanșă față de situația care a fost anul trecut, când nu am putut să desfășurăm acest festival, precum și alte acțiuni importante”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă. El a mai precizat că CJ Suceava este pregătit să organizeze cât mai multe evenimente în cadrul acestui festival, cu o participare numeroasă din partea trupelor medievale și a spectatorilor, cu respectarea restricțiilor care vor fi în vigoare la momentul respectiv, sens în care se vor fce consultări și cu Direcția de Sănătate Publică.

„Mai trebuie spus că ediția de anul acesta a Festivalului Medieval va organizată organizată sub egida a 150 de ani de la Marea Serbare de la Putna”, a mai arătat Niculai Barbă. El a spus că la festival vor participa trupe de teatru, cavaleri, trupe medievale și vor fi organizate spectacole de cascadorii cu caii. Vicepreședintele CJ Suceava a mai precizat că o parte a momentelor din cadrul festivalului vor fi transmise și online. „Ne dorim foarte mult să organizăm și o paradă medievală, dar acest lucru depinde de restricțiile din momentul respectiv. Pe măsură ce vom ști restricțiile ne vom ajusta și noi programul”, a mai declarat Niculai Barbă.

Agenţia BucPress – www.bucpress.eu

 

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 448


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți