Cultură
Redactor: Marin Gherman
17 octombrie 2021

Educație mediatică pentru locuitorii regiunii Cernăuți

Educație mediatică pentru locuitorii regiunii Cernăuți
17 octombrie 2021

Educație mediatică pentru locuitorii regiunii Cernăuți

În regiunea Cernăuți au loc cursuri de educație mediatică, desfășurate în cadrul proiectului „Educație mediatică în regiunile Ucrainei”, implementat de Interlink Academy Germania și Universitatea Națională „Iuri Fedkovici” din Cernăuți, notează Agenția BucPress.

În cadrul proiectului are loc formarea trainerilor de educație mediatică, care vor transmite cunoștințe și abilități locuitorilor din zonele rurale ale regiunii Cernăuți.

Trainerii vor desfășura activități în instituțiile de învățământ sau culturale din regiune pentru a învăța pe cei din jur despre procesul de accesare, analizare, evaluare și creare a mesajelor într-o varietate de moduri, genuri și forme mediatice. Educația mediatică încurajează oamenii să pună întrebări în legătură cu ceea ce urmăresc la televizor, citesc sau ascultă. Educația mediatică urmărește dezvoltarea unei culturi mediatice.

La activitățile proiectului participă, la recomandarea Centrului Media BucPress, care este partener al acestui program de educație mediatică, profesorul Eduard Organovici, care a trecut concursul necesar și va deveni trainer de educație mediatică pentru nordul Basarabiei, regiunea Cernăuți.

Merită menționat faptul că proiectul este finanțat de MAE al Germaniei, toate costurile sunt suportate de partea germană. Eduard Organovici, profesor la școala de cultură generală din Vancicăuți, a mai participat în anul curent la programul IREX „Studiază și diferențiază. Cultură medie și informațională”.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu

Alte știri BucPress
Distribuie:
Vizualizări: 659


radio
Ascultă-ne Live
Descarca lista Winamp, iTunes Descarca lista Windows Media Player Descarca lista Real Player Descarca lista QuickTime Descarca lista web proxy Descarca lista tunein
Descarca lista Appstore Descarca lista Google Play
unnamed
Pentru dedicații:
e-mail: radio.cernauti@gmail.com

BucPress pe Facebook
Parteneri BucPress
Parteneri Media BucPress
AGERPRES • Actualizează lumea
Proiect realizat cu sprijinul:
Departmamentul pentru Romanii de pretutindeni Centrul media bucpress
Proiect finanțat de Secretariatul General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de pretutindeni. Conținutul acestui site nu reprezintă poziția oficială a SGG–DRP.
© 2022 BucPress - Toate drepturile rezervate

Live Radio Cernăuți